Напишете дума/думи за търсене

Преди да почнем връзка със самотен родител, трябва да си зададем тези въпроси

Вероятно ви се е случвало да имате романтичен интерес към човек с деца. Всеки иска да изживее онази голямата любов, но дали всеки е готов да се сподели не само с любимия си, но и с неговите наследници.

Има няколко въпроса, които трябва да си зададете, преди да започнете да излизате със самотен родител.

1. Какви са реалните задължения, които ще трябва да поема?

Това означава вашият партньор да идентифицира вашите роли и отговорности. Дали ще иска от вас да уважите неговите граници и да не настоявате за участие в семейството му? Или би очаквал да помогнете с някои родителски задължения – да водите детето на градина или да присъствате на училищни събития?

Може да се наложи да проведете разговор относно ролята, която ще поемете. Това трябва да бъде отворен разговор, в който честно да кажете какво сте готови да направите и какво ви кара да се чувствате неудобно за момента.

2. Достатъчно ли съм отговорен?

Готови ли сте да бъдете в живота на дете, което не е ваше?
Трябва да се запитате от какво сте готови да се откажете. Грижата за един малък човек е всеотдайност и отговорност и може да ви се наложи да пенсионирате партитата и безкрайните ваканции с приятели.

3. Гъвкав ли съм?

На родителите никога не им стига времето. Дори и да имат детегледачки, те не са на разположение 24/7. Срещите стават все по-редки, а ангажиментите с детето все по-големи. Трябва да сте готови да бъдете гъвкави, защото никога нищо няма да върви по план.
Това се подразбира. Трябва да се адаптирате, за да сте в крачка с вашия любим самотен родител.

4. Търпелив ли съм?

Истината е, че децата се движат в собствен ритъм. Това е чудесен урок за търпение и разбиране, че не може да получите всичко, което желаете, когато се срещате с някого, който е родител.
Бъдете готови да приемате нещата такива, каквито са. Ще имате достатъчно време да работите върху себе си и да станете човек, на когото семейството може да разчита.

5. Имам ли място в отношенията дете-родител?

Вероятно е детето да има бурни отношения с родителя, който не живее с него. Вашата работа е да го подкрепяте и да поставяте нуждите на потенциалния си партньор и неговото дете.

6. Как да реагирам, ако детето не ме харесва?

Колкото и да сте чаровни, колкото и да ви обича неговият родител, вероятно детето няма да ви хареса веднага. Вие сте непознат и трябва да спечелите доверието му.
Не се отказвайте, ако детето на партньора ви не ви долюбва в началото.
Това е мястото, където всичките ви ресурси влизат в игра, както и търпението, което позволява гъвкавост. Може да минат години, преди детето да ви приеме като част от семейството. Готови ли сте да изчакате заради него?

7. Мога ли да се справя, ако не съм приоритет?

Това е може би най-важното нещо, което трябва да вземете под внимание. Никога няма да сте номер едно. Детето е приоритет на любимия ви и това е нещо, което трябва да разберете без съмнение.
Важно е да изясните отрано какво очаквате от партньора си. Вашите нужди също трябва да се приемат сериозно във всяка връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X