Напишете дума/думи за търсене

9 прости начина да постигнете вътрешен мир в живота си

Вътрешният мир е най-добрата форма на щастие. За да го постигнете, трябва да постигнете хармоничен баланс, нещо, което невинаги е лесно в този прекалено шумен и сложен свят.

Всички пътища към вътрешен мир завършват в края на една и съща дестинация - благополучие и щастие. Това състояние на познавателна и емоционална хармония всички ние копнеем да постигнем.

Терминът „вътрешен мир“ често се разглежда като имащ духовни и философски конотации. Психологията обаче се задълбочава в него от години. Достигането на това състояние не зависи от външните обстоятелства. Вътрешното благосъстояние трябва да се постига отвътре във вас. Това далеч надхвърля това, което ви се случва в ежедневието.
В това се крие магията, но и трудността. Тъй като предвид водовъртежа, в който всички ние живеем в днешно време, е трудно да се установи умствената хармония. Има толкова много грижи и промени, както и безкрайни несигурности.
Мирът е вътрешен занаят, не го търсете извън себе си.

9 начина за постигане на вътрешен мир

1. Изяснете приоритетите си
Не всичко, на което обръщате внимание, отделяте време и се тревожите, е наистина важно.

2. Погрижете се за основните си нужди
Никой не може да постигне благополучие, още по-малко щастие, ако първо не задоволи основните си нужди. Помислете за класическата пирамида на Ейбрахам Маслоу и нейното първо ниво. В него се казва, че никое човешко същество не може да постигне удовлетворение или вътрешен мир, ако първо не се погрижи за основните си нужди от храна, вода, топлина и почивка.

3. Поемете ангажимент към себе си. Ти си важен.
Вие сте главният герой на собствената си реалност. Поради тази причина е жизненоважно да се отдадете на собственото си благосъстояние.

4. Ум, който знае как да контролира тревожността
Тревожният ум е пълен с шум, притеснения, натиск, катастрофални мисли и ирационални страхове. За да намерите вътрешно спокойствие и мир, от съществено значение е да се научите да управлявате тревожността си. Стратегиите за постигане на това могат да варират от регулиране на емоциите ви до когнитивно преструктуриране, за да промените най-изкривените си начини на мислене.

5. Взаимодействайте с природата
Редовното взаимодействие с природата е един от най-добрите начини за постигане на вътрешен мир.

6. Затваряне на висящи проблеми
Незавършената работа може да приеме много форми. Освен това ви пречи да дадете на ума си почивка. Изправянето пред онова, което ви притеснява тук и сега, и достатъчната смелост да кажете това, което чувствате, също са начини за постигане на вътрешен мир.

7. Бъдете благодарни за това, което имате
Да бъдеш благодарен за това, което имаш, означава да даваш присъствие и стойност на това, което има значение за теб. Дава смисъл и щастие. Затова бъдете благодарни, че сте живи и че имате нова възможност с всеки нов ден да правите това, което искате.

8. Някои битки просто не си заслужават да се водят
Понякога може да прекарате голяма част от съществуването си в битки, които вече сте загубили. След като осъзнаете напълно, че дадена ситуация е към своя край, вие сте в състояние да продължите напред, за да постигнете това, което искате и имате нужда.

9. Преодолейте страховете си
Смелостта пред лицето на страха поставя началото на щастието. Благосъстоянието означава успокояване на мъката. Вътрешният мир е да знаеш, че каквото и да се случи, имаш ресурсите да се справиш с него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X