Напишете дума/думи за търсене

Няма значение на колко години сме, обичаме забраненото

Всички харесваме това, което не ни е позволено. Получаваме прилив на адреналин, когато правим това, което ни е забранено.
Чувстваме се доста палави, като се оставяме да се увлечем от тези най-човешки инстинкти. Това е така, защото забраненото предполага риск и, независимо на колко години сме, ни харесва.

Когато се приближим до забраненото, изпитваме интересна и привлекателна смесица от чувства.

Това, което е забранено, е синоним на излизане извън ежедневните ни граници. Освен това се наслаждаваме. Въпреки че се страхуваме от непознатото и това, което смятаме за не съвсем правилно, обичаме да мислим за това като вид страх, който може да контролираме.

Границите между доброто и злото
Всъщност всички сме почитатели на забраненото. Какво обаче е забранено? За да разрешите това, трябва да вземете предвид това, което се счита за добро и лошо в културата, в която живеете. Например в западния свят има модели на правилно и грешно, които всички ние разпознаваме и оттам ръководим поведението си.

Всички сме привлечени от това, което не може да имаме. Въпреки това през повечето време успяваме да преодолеем тези чувства на привличане, защото те са смятани за лоши.

Когато това се случи, е добре да се запитате дали някой наистина има силата да постави тези граници, когато става въпрос за неща, които в действителност засягат само вашия живот.

Ако забраненото те прави щастлив, кой има право да ти каже, че грешиш? Поради тази причина никога не е късно да нарушите тези правила и да решите сами кое е правилно или не.

Удоволствието от нарушаването на правилата на обществото
Правилата, които смятате, че искате да нарушите, обикновено се задават неволно от хората около вас или от други външни обстоятелства. Като човек обаче искате да изживеете нови неща. По този начин може да опознаете нещата, подхранвайки любопиството си.

Независимо от това, от ранна възраст ви казват какво може и какво не може да правите. Въпреки това, когато установявате собственото си осъзнаване на нещата, осъзнавате, че искате да установите и последствията от тях и да определите до каква степен сте съгласни с наложените ограничения. Ето защо изпитвате удоволствие да правите забранени неща. Това е така, защото сте себе си и откривате своето място в света.

Забраненото: мимолетно чувство за благополучие
След като забраненото престане да бъде такова и вие го завладявате, остава чувството за мимолетно благополучие. Това е усещане, което бихте искали да изпитате отново. Това е като онзи партньор, който някога сте имали, това е като храната, която обичате, но не си позволявайте да ядете твърде много, за да не напълнеете.

Да имаш този партньор или да ядеш тази храна ти доставя удоволствие, което често изчезва, след като го имаш. В допълнение, външните морални параметри могат да ви окажат натиск, което ви кара да се чувствате виновни и угризени.

Стига да не е вредно за вашето здраве или здравето на другите, харесвайте забраненото и се оставяйте да се увлечете от него. Всъщност това ви кара да се чувствате свободни и живи.

Разбира се, правите грешки, но се учите от тях. Преди всичко, не забравяйте, че щастието винаги ще превъзхожда възможните угризения на съвестта, които другите може да искат да ви наложат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X