Напишете дума/думи за търсене

Ползите от вкусната храна при отслабване

Имате намерение да отслабвате и казвате последно сбогом на хляба, пастата, сиренето? Не го правете. Най-малкото защото така няма да отслабнете. Не е необходимо да се отказвате от любимите си храни, а да се научите да ги консумирате правилно.

Забраненият плод

Известно ни е от личен опит, че колкото повече си забраняваме нещо, толкова по-силно ни се иска. Възможно е преди да сте хапвали бургер веднъж месечно и той по никакъв начин да не се е отразявал на фигурата ви. Но когато минете на диета и си го забраните категорично, ви се дояжда два пъти дневно. Няма нищо необичайно - именно така работи мозъкът ни, когато му забраним нещо. Затова в случая не е добре да разчитаме на силата на волята си.

Дни, в които всичко е позволено

Когато ограничаваме калориите, мазнините и въглехидратите в менюто си, обмяната на веществата се пренастройва и започваме да пълнеем само от аромата на шоколад. За да го избегнем, диетолозите съветват веднъж седмично (не по-често) да си устройваме по един ден, в който да ядем всичко, което ни е на душата - дори и вредни храни. По този начин ще възпрепятстваме забавянето на метаболизма.

Преоценка на вредата

Много продукти в крайна сметка съвсем не са вредни, ако се консумират в разумни количества. Например, натуралният сладолед е богат на протеини, но не съдържа твърде много калории, качествената телешка пържола е по-полезна от пилешката, в сьомгата, макар че е мазна, има много омега-3, а макароните от твърди сортове пшеница са богати на фибри.

Здравословен баланс

Всяко меню трябва да спазва баланса между здравословна и нездравословна храна. Ако понякога си позволявате торта или пица, а през останалото време се храните с полезни продукти и спортувате, умереното количество вредна храна със сигурност няма да се отрази на фигурата ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X