Напишете дума/думи за търсене

Над 1000 млади българи избраха да работят в "Макдоналдс" и имат най-малко 10 причини за това

Всеки млад човек мечтае за работа, която да му даде перспективи за дългосрочно развитие и израстване, добро и сигурно заплащане, независимост, гъвкаво работно време, равен шанс на старта и в същото време работа със млад и динамичен екип.

Звучи доста хубаво и идеално, но "Макдоналдс" предлага точно това.

Над 1000 души са се възползвали от предимствата на работата във веригата. Те са във всичките клонове на "Макдоналдс" в страната - в първия в Пловдив, открит през 1994 г., както и в София, Пазарджик, Варна, Бургас, Перник, Плевен, Ямбол, Велико Търново и Стара Загора. Тези младежи обслужват стотици хиляди клиенти годишно.

Макар повечето от тях да започват като ресторантски служители, 95% са се издигнали до мениджъри в международната компания, която има утвърдени световнни стандарти на работа .

Причината е, че "Макдоналдс" помага на служителите си да придобиват нови умения и квалификации изключително бързо, както и да се развиват лично и професионално така и успешно да съчетават кариерата с образованието. Мотивацията на всички мениджъри и служители се развива постоянно, за да се превърнат в лидери, които да водят организацията в бъдеще. Така компанията успява да постигне целта си да бъде най-добрата верига за бързо обслужване в света, но и един от най-добрите работодатели във всяка държава, в която оперира.

България не е изключение - "Макдоналдс" е сред най-добрите работодатели у нас пет поредни години и два пъти се нарежда сред 10-те най-добри работодатели в Централна и Източна Европа в проучването на Hewitt/AON.

"Макдоналдс" в България получи акредитация и по международния стандарт за организационно съвършенство Investors in People за 2015 г., което помогна на компанията да открие силните си страни и възможностите за подобрение и начините за управление на таланти и задържане на хора.

През юни тази година компанията беше отличена и от Националния алианс за социална отговорност със специална награда за работодател, осигуряващ работни места за хора със специални нужди. Това не е първото признание в тази сфера - през 2015 г. Агенцията по заетостта поставя "Макдоналдс" на първо място в категория "Работодател, наел на работа най-много безработни лица от неравнопоставените групи на пазара на труда", а две години по-късно отново взима награда.

X