Напишете дума/думи за търсене

6 черти на хората, пристрастени към негативността

Всички познаваме някого, който винаги е склонен да гледа на нещата от негативна гледна точка. Не е изключено дори да изпитате нарастващо желание да избягате. Това се случва, защото вероятно сте попаднали на един от онези хора, които са пристрастени към негативизма.
Песимизмът им е заразен и в дългосрочен план те карат другите да седистанцират от тях. Обикновено те не са лоши хора, но начинът им на гледане на света е болезнен.

Никой не обича да му напомнят за лошите неща, които съществуват по света. Всички сме наясно, че няма такова нещо като перфектен живот. Но хората, пристрастени към негативизма, не могат да видят слънцето през буреносните облаци. И винаги ще се взрят в единствения облак в слънчевото небе.

Кои са характеристиките на хората, които са пристрастени към
негативизма?


Притесняват се за глупости
Обикновено правят от мухата слон. Вместо да се наслаждават на ежедневието си, те горчиво мислят за бъдещето. И това ги прави още по-негативни. Имат склонността да преувеличават всичко.

Пренебрегват светлата страна
Няма значение дали току-що са имали фантастичен работен ден, дали са получили подарък или са чули добри новини. Те фокусират вниманието си само върху нещата от живота си, които не харесват. Те напълно игнорират добрите моменти, които им се изпречват на пътя. Не се интересуват от собственото си щастие, а само от това да останат в капана на върволица от нещастия, манипулирани от собствените им умове.

Не са способни да приемат комплимент
Ако някой ги похвали или им направи комплимент, те реагират много лошо. Самочувствието им често е засегнато от толкова много негативизъм, че всеки ласкав коментар ще се счита от тях за престъпление.
Те вярват, че другите им се смеят, когато истината е, че просто искат да бъдат мили. Неспособни са да приемат факта, че имат и добродетели и намират за невъзможно да повярват в това.


Говорят само за проблемите си
Тези хора обичат да изразяват вербално колко лошо върви животът им и не се интересуват как се чувстват околните. Те не знаят как да слушат и са егоистични натури. Тази липса на съпричастност често води до конфронтации с другите.

Поемат много малко рискове
Твърде много ги интересува какво мислят другите за тях. Всеки негативен коментар ги засяга по тревожен начин. Те основават мислите, които имат за себе си, върху мненията на останалите. При тях липсва обективност, което ги кара да бъдат много несигурни и зависими. Те толкова се страхуват от това, което другите могат да кажат или направят, че не се колебаят да прожектират свои собствени филми. Това е нещо, което всички правим, но негативните хора го правят с повече „специални ефекти“. В тези „филми“ те винаги са застрашени или наранени. С идеята да се защитят, те са склонни да поемат малко рискове.

Могат да бъдат много параноични
Внезапният смях или случаен поглед могат да ги накарат да повярват, че другите говорят за тях. През повечето време тяхното поведение е следствие от поредица от лоши преживявания.
Ако изпитвате дори една от тези характеристики, спомнете си, че има хиляди добри причини да бъдете благодарни. Игнорирането им само влошава качеството ви на живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X