Напишете дума/думи за търсене

Как да се отървем от херпеса на устните за 1 ден с природни средства

Херпесът е едно от най-коварните заболявания. И дори това заболяване да е леко и да ви притеснява само веднъж на всеки шест месеца, по-добре е бързо да го ликвидирате.
Особено досаден е характерният обрив по устните, който не само много сърби, но и изглежда отвратително.
Кои са афективните натурални лекарства срещу херпес?

1. Прясно мляко
Навлажнете памучен тампон с мляко с 1,5% масленост и нанесете върху засегнатата област с херпес. Не пийте и не яжте, докато млякото не изсъхне. Повтаряйте тази процедура на всеки 2-3 часа и херпесът би трябвало да изчезне до вечерта.

2. Сладък корен
Коренът от женско биле, известен още като сладък корен, е отлично средство срещу херпес. Смелете го на прах, добавете преварена вода, за да направите каша, и нанесете директно върху обрива. Най-добре е да направите това преди лягане и да изплакнете всички остатъци от сладък корен от лицето си сутрин.

3. Кислородна вода
Ако мехурите вече са изскочили по устните, най-добре е да ги изгорите с водороден прекис. Правете това на всеки 2-3 часа и до вечерта лицето ви ще бъде отново чисто.

4. Чесън
Чесънът е чудесен и за херпес. Изстискайте една скилидка с преса за чесън и нанесете получената каша върху болното място.


5. Етерично масло от мента
За разлика от чесъна, етеричното масло от мента не само лекува херпетичен обрив, но и мирише страхотно. Така че може спокойно да го използвате дори навън, като го нанасяте върху възпалената кожа три пъти на ден.

6. Алое
Сокът от алое е отличен за проявите на херпес. Мажете болното място с него на всеки 2 часа.

7. Лед
Ледът е чудесен за първите симптоми на херпес. Веднага щом почувствате, че устните ви са подути, нанесете върху тях бучка лед. Той ще облекчи подуването и ще забави развитието на болестта, като по този начин ще помогне на организма да се справи по-бързо с инфекцията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X