Напишете дума/думи за търсене

Причината, заради която мъжете се впускат бързо в нова връзка след раздяла

Току-що сте скъсали със силната си половинка и той вече има нова връзка.
Разбираемо е, ако си помислите, че той не е бил особено ангажиран в отношенията си с вас. Лесно може да повярвате, че бързината на действията му показва, че той изобщо не е разбит от раздялата ви, че той не е изпитвал дълбоки чувства към вас и безцеремонно си тананика „Another One Bites The Dust“.

Тези предположения биха били напълно разумни. Те обаче биха били напълно погрешни.

Когато мъжете инвестират емоционално в една връзка, техните чувства са толкова дълбоки, колкото и вашите, независимо дали го показват или не.
Така че, когато връзката им се разпадне, това причинява огромна емоционална празнота у тях.

За разлика от доста жени, много мъже нямат социална мрежа за подкрепа, която да ги утеши по време на болка и тъга. Те не могат да плачат на приятелите си, да търсят утеха от майките си или да удавят чувствата си в кофа сладолед.

Момчетата обаче са твърде наясно, че стоицизмът и войнишкото хладнокръвие са основни насоки в наръчника за мъже и нарушаването им би ги накарало да станат обект на подигравки, съжаление и сериозни осмивания от страна на техните приятели.

Тогава какво да прави един мъж? Боли го, но не може да каже на никого.
А тъгата и скръбта най-вероятно ще доведат само до консумация на големи количества бърбън, за да притъпят болката му.

Затова той осъзнава, че с толкова ограничени налични възможности, трябва бързо да се придвижи напред, за да овладее предстоящите си емоции, като запълни вакуума, създаден от разпадането на предишната му връзка.

Как да го направи? Като търси някой друг, върху който да съсредоточи вниманието си, както емоционално, така и сексуално.
И колкото по-рано, толкова по-добре, защото именно тази нова жена лекува раните му, като му позволява да се върне в удобното, приемливо пространство да бъде коравият, невъзмутим мъж, за какъвто обича да се представя.


Тя улеснява връщането му в състояние на съществуване, в което той отново може да се почувства мъжествен и да контролира себе си и емоциите си. Редът е възстановен и всичко отново е наред с неговия свят.

Скоростта, с която мъжът преминава от горчива раздяла към нова любовна привързаност, е право пропорционална на болката, която изпитва - колкото по-дълбока е болката, толкова по-бързо се свързва със следващата си партньорка.

Така че, ако видите бившия си в прегръдките на друга жена в рамките на дни след раздялата ви, не го отписвайте като нехранимайко. Вместо това признайте, че той е бил дълбоко наранен от края на връзката ви и прави всичко възможно, за да ремонтира разбитото си сърце.

След като сте проумяли това, е напълно разумно да се приберете вкъщи и да изрежете главата му от всички общи снимки, които притежавате, и да ги изгорите.

Така де, той се справя с болката си по един начин, вие с вашата по друг. Кой може да ви съди?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X