Напишете дума/думи за търсене

Не ми казвай, че ти липсвам! Кажи ми къде и кога искаш да се срещнем

„Не си струва да ми казваш, че ти липсвам, че искаш да споделиш времето си с мен и че ти липсват моментите, които споделяхме, защото не сме се виждали толкова дълго време. Вместо това ми кажи къде и кога искаш да се срещнем. Думите ти не означават нищо, ако не ми отделиш малко от времето си.

Въпреки това, ако не може да намериш момент, който да споделиш с мен, може би изобщо не ти липсвам. Може би си решил да продължиш живота си и да забравиш приятелството и любовта, които ни свързваха. Ако обаче не си в състояние да ми посветиш нито един момент, не ми казвай, че ти липсвам, защото не е вярно.

Ти си част от живота ми от дълго време и въпреки че вече не си до мен, въпреки че отношенията ни вече не са същите, няма как да не ми липсваш. Спомням си какви бяха онези дни, които споделихме, дни, които няма да споделяме отново. Въпреки това може би ще има други дни, други моменти, които може да създадем заедно.


Липсва ми начинът, по който ме погледна, когато знаеше какво си мисля, и когато бях ядосана и вече знаеше защо. Липсва ми да ти кажа „лека нощ”, дори когато си бил на хиляди мили и все още беше ден за теб.

Бих искала да те видя отново, защото, въпреки че мина много време, все още мисля за теб. Искам отново да погледна в очите ти и да знам, че винаги си бил там, че си мислил за мен, че си се тревожил за мен.”

Най-вероятно поне в живота сте писали или ви се е искало да напишете такова писмо до важен за вас човек, който вече не е част от живота ви.
Но дали прекаленото протакане със сбогуването е добро за вас?


Научете се да преодолявате копнежа

Липсата на някого е процес, който се случва в много различни ситуации. Може да ви липсва приятел, който е заминал да живее в друга държава и вече не може да споделяте много неща заедно. Въпреки това най-вероятно ще бъдете щастливи, че той е щастлив и че продължава живота си.

Връзката може да се промени, но ако поддържате контакт, приятелството ви ще продължи.

Когато преживеете любовна раздяла, нормално е да преминете от първоначалното чувство на негодувание към бившия си партньор към идеализирането на връзката, която сте имали с него. Трябва обаче да преодолеете тези носталгични чувства и да приемете, че той вече не иска да присъства в живота ви. Трябва да уважавате неговото решение.

Липсват ви и хора, които са починали. Може дори да ви липсва детството или местата, които сте виждали веднъж, но те остават в паметта ви. Това са красиви спомени, които цените, и тези чувства на носталгия изпълват ума ви с приятни усещания.

Насладете се на настоящето

Въпреки това тази носталгия не може винаги да бъде част от живота, защото трябва да започнете да се наслаждавате на всичко, което е тук и сега. Може да преодолеете тези чувства на копнеж, като сте заети, наслаждавайки се на хората около вас, които ви обичат, и на нещата, които ви правят щастливи. Помислете за всички хубавини, които имате в живота си, за всичко, за което сте благодарни, и за всички онези хора, които са до вас. Тези, на които наистина липсвате, когато не сте наоколо.

Всеки ден записвайте на лист всичко хубаво, което ви се случва, всичко, което ви прави щастливи. След това, когато се почувствате притеснени, го прочетете. Не позволявайте на тъгата да ви завладее. Излезте навън и се насладете на собствения си уникален живот. Забравете кой ви е забравил и не му давайте място в сърцето си, което не заслужава. Приятел или партньор, на когото наистина липсвате, ще дойде и ще ви потърси.

Кажи ми къде и кога да се срещнем

Няма значение дали е утре или следващия месец, кажи ми къде и кога да се срещнем и ще дойда. Ако ме потърсиш, ако ми пишеш, ако искаш да знаеш какво става с мен, както аз теб, тогава ще знам, че наистина ти липсвам. Времето е маловажно, може да го преодолеем с нашата обич и любов.

Кажи ми къде и кога да се срещнем. Кажи ми място и час и ще дойда да те погледна в очите и пак ще знам, че винаги си бил там.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X