Напишете дума/думи за търсене

6 ключа към най-доброто възпитание на деца

За да помогнем на децата си да се развиват и да имат потенциал за щастлив, здравословен живот, трябва да ги научим как да обичат и да бъдат обичани.
Стремете се да възпитавате в детето си най-добрите неща, които може да намерите в себе си. Кои са шестте ключа към отглеждането с любов на децата ви.

„Не може да формираме децата си въз основа на нашите желания. Трябва да бъдем с тях и да ги обичаме такива, каквито Бог ги е създал."

-Гьоте-

1. Дайте им дара да споделят величието на живота
Животът ни позволява да бъдем уязвими и в същото време улеснява любовта като средство да не се чувстваме несигурни пред лицето на неизвестното. Това ни позволява да растем и да се учим. Споделянето с децата ви по този начин на разбиране и удоволствие от живота му осигурява емоционални инструменти, когато изпитва страх, мъка и болка.
Освен това те ще знаят, че всички тези емоции са част от тяхното личностно израстване.

2. Помогнете им устно да изразят собствените си емоции
Децата трябва да могат да изпитват всяка една от емоциите, с които ние, хората, живеем ежедневно, както положителните, така и тези, които са „по-малко добри“.

Тук е важно да запомните, че емоциите, които изпитваме в ежедневния си живот, са съкровища. Следователно трябва да обясним на децата си, че всички те са нормални и понякога могат да превземат тялото ни и че това е необходима част от нашето емоционално развитие.

Говорете с детето си и споделете с него собствените си чувства. Развивайки се по този начин, то ще може да различава ярост и отчаяние от разочарование и тъга. Ще се научи как да контролира и управлява емоциите си, като ги изразява по подходящ начин.

3. Научете ги да се грижат за себе си и да са наясно с хората около тях
За децата е страхотно да участват активно в ежедневните задължения във вашия дом. По този начин те ще могат да се чувстват отговорни и самодостатъчни. Те ще се чувстват валидни и ще уважават себе си и хората около тях.

Може да споделим с тях значението на личната хигиена и да знаят как да се грижат за телата си. Когато приемем от ранна възраст, че телата ни са нещо повече от физическа среда, тогава ще може да достигнем пълния си потенциал.

4. Покажете им потенциала на тяхната креативност
Много изследвания доказват, че музиката, ритъмът и танцът са универсални езици, които ни позволяват да развиваме контрола на телата си по съвестен и балансиран начин.

Практикуването на всяка художествена дейност в ежедневието на вашето дете ще позволи здравословното му психомоторно развитие. Призовавайте го да се чувства свободно по време на всяко движение. Не му позволявайте да се страхува да направи нещата погрешно.

5. Бъдете постоянен модел за подражание за тях
Създайте среда, в която вашите деца могат да споделят своите моменти и преживявания с интелигентни, смели, силни, талантливи и почтени хора. Това ще им помогне да израснат като личности, внушавайки основни ценности в живота им.

Споделете ключовите моменти на велики герои в историята: как са живели, как стават това, което са, и значението на тяхната вътрешна красота, за да постигнат всичко, което са постигнали. Научете ги, че истинският талант и величие могат да бъдат намерени в нас, а не извън нас.

6. Научете ги да изказват благодарност и да бъдат благодарни
Човешките същества се характеризират с това, че са общителни. Когато хората около нас са щастливи, е по-вероятно да се чувстваме добре. Да кажеш „благодаря” и „моля” е подарък в ежедневието ни.

Когато дойде време да образовате децата си, споделянето на важността да помагате на другите е жизненоважна част от популяризирането на тяхната човешка страна, на тяхната същност и величие като личност. Те също така ще научат значението на сътрудничеството и горчивата страна на егоизма или необходимостта да се харесват автоматично на другите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X