Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които трябва да знаем за истинската любов

Да обичаш, означава наистина да знаеш, разпознаваш и предполагаш, че хората имат толкова недостатъци, колкото и добродетели, че някои обичаи може да ни карат да се чувстваме неудобно, че не всичко е легло от рози и че не живеем в приказка.

Истинската любов е нещо, което надхвърля любовните съвпадения.
Искрената и истинска любов е силното влюбване в различията. Това означава да бъдем толерантни към това, което прави другият човек, и да отваряме вратите за доверие.

Не може да кажем, че наистина ние е грижа за някого, докато не познаваме неговите демони, ярост, гняв и противоречия. Когато наистина обичаме, разбираме, че връзката не е само красота. Има също хаос и с него динамит.

Обичането означава да съжителстваме един с друг, докато се грижим за различни детайли, изграждайки пъзели и въздушни кули от надежди и разочарования.

Ключове за поддържане на здрава връзка
Да обичаш истински е голямо предизвикателство. Първата стъпка е да се отървем от всички тези предположения, които ни пречат да видим реалностите на любовта.

1. Влюбете се в себе си и в самия живот, след което се влюбете в когото искате
За да се грижите за някого без зависимост или необходимост, първо трябва да оцените себе си. Това означава, че за да кажеш „обичам те“, първо трябва да кажеш „обичам себе си“. Самолюбието и себепознанието са ключовете към създаването на здрави взаимоотношения.

За да намерим точния човек, трябва да се подготвим за връзка. Това предполага вътрешна работа, която може да бъде трудоемка, но ще има големи ползи.

„Ако любовта беше дърво, корените щяха да бъдат твоето себелюбие. Колкото повече обичате себе си, толкова повече плодове ще даде любовта ви на другите и толкова повече ще продължи.”
-Уолтър Рисо-

2. Любов без условия и изключения
Естествено и нормално е, че няма да харесвате всичко в партньора си. Различията обаче правят любовта красива и пълноценна. Ако се грижим само за това, което харесваме, или за начина, по който идеализираме нещата, любовта няма да продължи, тъй като всички ние сме същества, пълни със светлини и сенки.

3. Да обичаш не е нужда, а предпочитание
Зависимостта и грижата са толкова противоречиви, че ако ги принудим да съжителстват, те се унищожават взаимно. Никой не носи отговорност да попълни това, което ни липсва. Когато любовта ни се основава на предпочитание вместо на нужда, ние оценяваме партньора си за това, което е, а не за това, което ни предоставя.

Тази точка е тясно свързана с първата. Тоест трябва да работим и да се грижим за себе си, за да не изпаднем в „нуждата“ някой да покрива раните ни и да елиминира грешките ни. Ето защо ключът към истинската любов се крие в нас самите.

4. Да бъдеш перфектната двойка, не означава да нямаш проблеми, а по-скоро да знаеш как да ги разрешиш
Понякога правим грешката да вярваме, че за да работи любовта, връзката трябва да няма никакви проблеми, без спорове. Че трябва да се разбираме на 100%. Грижата обаче означава да се изправите срещу доброто и лошото без каквато и да е упойка. Трябва да се изправим пред реалността точно такава, каквато е, и да разрешим проблемите си чрез уважение, компромис и стабилност.


5. Любовта не израства от нищото, тя се изгражда
За да изградите любов, трябва да сформираме екип и да установим правилата на играта. За да влезем в нея, трябва да знаем, че са необходими комуникация, искрено слушане, съпричастност и открити диалози.

6. За да обичате напълно, трябва да установите емоционални граници
Здравата връзка не се основава на силови игри или условия, а на съвместни, балансирани и здравословни цели. Така че трябва да се отървем от идеята, че грижата предполага жертва.

Има някои неща, които не бива да толерираме, като малтретиране, предателство, емоционална манипулация или злоупотреба с нашите ценности. Всички те се основават на липса на уважение и грижа, така че отхвърлянето им означава да не прекрачваме емоционалните си граници.

7. Истинската любов не изисква, тя предлага

Грижата не е контрол или изискване, това е свобода и доверие. Въпреки това емоционалното робство е много по-често срещано, отколкото обичаме да признаваме.

Ето защо трябва да премахнем състоянието на жертви и упреците, които се опитват да оправдаят лоши действия или думи. Този тип поведение ни държи в капан в негативна спирала, която подхранва връзката ни с тъмнина, недоверие и фалшиви очаквания.

Ако трябва да пожертваме част от себе си и живота си, за да бъдем с някого, тогава тази любов намалява. Любовта се основава на уважението и индивидуалното израстване на всеки от членовете на връзката.

Ако любовта боли, тогава объркваме чувствата и се самоунищожаваме. Така че, ако се давим, е време да излезем да подишаме малко въздух. Не трябва да се променяме, да заемаме друга форма заради нашия партньор. Трябва да приемем, че не сме намерили обувка с нашия размер. Ако връзката ни носи скръб, най-доброто нещо, което можем да направите, е да се откажем от нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X