Напишете дума/думи за търсене

5 вида покривки за маса, които създават тенденция

Когато посрещаме гости в домовете си, важно е да бъдем добри домакини и да им предложим нещо за пиене или хапване. Това предполага използването на маса, така че тя естествено се превръща в централна точка за нашето гостоприемство.
На масата особено и отива покривка, независимо дали посрещаме хора за елегантен обяд или неформална вечеря.

Искате ли да разберете кои са петте вида покривки, които в момента са много търсени?

1. Копринени покривки: финост и деликатност
Тяхната текстура несъмнено е гладка и деликатна и поради тази причина се препоръчва само за декоративна употреба. Качеството на коприната може да се влоши, ако се използва прекомерно.
В случай, че искате да я използвате за хранене, тогава нека да е само за специални поводи, защото редовното пране може да повреди материала.


2. Принтове: дайте на масата си тема
Един от начините да покажете своя стил и да накарате масата да изпъкне е да използвате покривка с принтове. Наличните материали са разнообразни, въпреки че платът и найлонът са склонни да доминират.
Нека видим трите най-разпространени теми:

- Един от най-често срещаните включва хранителни продукти като плодове, зеленчуци и сладкиши. Този дизайн се вписва идеално в
кухнята.

- Друга възможност за принт са реалистични снимки на градове, пейзажи и обекти. Има фирми, които предлагат заснемането и отпечатването на персонализирани изображения върху покривки.

- Съществуват и щампи с линейни, геометрични или абстрактни дизайни.

3. Покривките в пастелни цветове придават спокоен външен вид
Пастелните цветове са склонни да предлагат мека, спокойна, проста и бледа естетика. Те не отразяват рязкостта, нито са прекомерно несъобразени с интериора. Могат да се комбинират добре един с друг. Помислете за розово със зелено, синьо със слонова кост и лилаво с почти бяло.

4. Италиански щрих
Обичайно е да видите червени карирани покривки в италианските ресторанти. Те са отличителен символ на местата, където предлагат паста. Въпреки това този тип покривки има много по-широк хоризонт.
Има такива с карета в други цветове като синьо, розово и зелено, както и такива с черни линии и червени квадратчета за по-алтернативен и безгрижен характер. Може да се намерят покривки с прости бели линии на черен фон.

Най-често познатият формат е кариран и е в два цвята, като единият е най-преобладаващ.

5. Ламинираните покривки са полезни за ежедневието
Ламинираните покривки са по-лесни за почистване и по-малко износване. Този материал издържа на ежедневна употреба и може да се почиства с влажна кърпа за премахване на петна и събиране на трохи. В сравнение с предишните материали, които обсъдихме, ламинатът е по-евтин и по-функционален.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X