Напишете дума/думи за търсене

В "Нещо ново с Мила" - Теодора Маркова, която създаде едни от най-яките истории в българското кино (подкаст)

Тя е от онези, „невидимите“ лица, които остават зад камерата. В същото време името ѝ заедно с имената на колегите, с които работи, е винаги в началните надписи.

Защо професията на сценариста остава непозната и вероятно неоценена не само у нас, но и в световното кино? Защо един филм, колкото и звезден екип от режисьор и актьори да събере, няма как да е добър, ако не разполага с добра история и добър сценарий? Защо зрителят се бунтува, когато не получава с лекота щастливите си развръзки, а в същото време се залепва на екрана само пред истории, които го държат на тръни, изтръпнал пред вътрешните терзания и битки на героите? Защо все още нямаме българска продукция в големите платформи за кино? А имаме ли шанс за такава?

Чуйте Теодора Маркова в трети епизод от подкаста „Нещо ново с Мила“. Тя е в основата на успеха на най-успешните продукции на родния екран. Тя, заедно с колегите ѝ Невена Кертова и Георги Иванов, е създала едни от ярките образи и вълнуващи истории на сериали като „Под прикритие“ и „Денят на бащата“, както и на филми като „Дъвка за балончета“ и „Писма от Антарктида“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X