Напишете дума/думи за търсене

Сексът и жените - отпуснатият мозък под кръста

Жените се наслаждават на секса само когато мозъкът им постигне прекъсване и неврохимичните и неврологичните съзвездия се подредят в редица за оргазъм, забавление и удоволствие.

Да кажем, че когато жената е възбудена, нейните мозъчни импулси пресичат центровете за удоволствие и предизвикват оргазъм всеки път, когато амигдалата - частта от мозъка, отговорна за страха и
тревожността, е деактивирана.

С две думи, насладата от секса изисква по определен начин амигдалата да бъде изключена от тревогите и решенията, които тежат на ума и които могат да прецакат кулминацията в последния момент.

Фактът, че жените се нуждаят от тази допълнителна невронна стъпка, може да обясни защо им отнема повече време от мъжете, за да постигнат оргазъм.

Клиторът е малък орган, пълен с нервни окончания, които са пряко свързани с центъра за женско удоволствие. Той има една-единствена функция: да доставя удоволствие и да кара жената да се наслаждава. Така че простото стимулиране на този орган предизвиква електрохимична активност и предизвиква множество усещания.

Оргазмът пристига, произведен от ефектите на допамин, окситоцин и ендорфини. Ако обаче стимулацията не е много ефективна, клиторът е едва, едва е събудил своята чувствителност или притесненията заливат пътя, импулсът не може да достигне до мозъка на жената.

Това обяснява защо прагът на екстаз не е възможен, ако жената не е спокойна, не е предразположена, възбудена и поглезена.

Деликатната връзка между физическото и психологическото
Деликатната връзка между психо-емоционалното и физическото в женското удоволствие е нещо, което обърква както науката, така и мъжете.

С напредъка в невронауката учените успяха да докажат какво се случва в мозъка на жената, когато е на път да изпита оргазъм.

Нека видим какво ще се случи, ако поставим жена по време на полов акт във функциониращ ЯМР.

Нека си представим, че жената е в леглото с партньора си и те се галят. С целувките, ласките и прегръдките определени области на мозъка ще намалят нивата на активност, докато тези, свързани с гениталиите и гърдите, ще светнат.

В светлината на сексуалната стимулация зони като амигдалата и префронталната кора ще останат със спокоен цвят, което показва ниските нива на активност. При жените неврохимичните съзвездия трябва да бъдат подредени, за да се постигне оргазмично удоволствие.

При мъжете обаче оргазмът е нещо много по-хидравлично, тъй като кръвта трябва да пътува до пениса, за да улесни техния оргазъм. Експертите са търсили подобен опростен механизъм при жените, но без успех.

Научните открития за сексуалната реакция при дамите изостават много в сравнение с подобни проучвания при господата. В резултат на това има почти пълна липса на разбиране за клитора и дори днес никой не е в състояние да измери задълбочено физическите промени на този малък, но всъщност гигантски за женското удоволствие орган.

Клиторът е тясно свързан с кожата, с мозъка и с вагината по начин, по който възбудата комуникира по някакъв начин.


Пътеките на емоциите
Разделението на мозъка по отношение на пола при мъжете и жените се отразява по същия начин на техните емоции. Това, което обикновено се случва, е, че господата изпитват натиск от половите си жлези, ако не еякулират с определена редовност. Жените обаче трябва да се отправят на това пътешествие само когато се чувстват комфортно и безопасно.

Независимо от това, през по-голямата част от времето сексуалното преживяване отговаря както на културни мотиви, така и на физически и психологически мотиви и при двата пола. Просто тежестта на някои изглежда варира в зависимост от структурата и функцията на мозъка.

Поради тази причина, ако една жена почувства, че партньорът й е спрял да реагира емоционално на нея, тя ще си помисли, че той й не я одобрява, че е направила нещо нередно или че той е спрял да я обича.

Ето защо сексуалният контакт е даване и вземане. Една жена трябва да бъде поставена в ситуация, в която да е спокойна и да се чувства комфортно. Тя се нуждае от мозъка си, за да се изключи, а емоциите й да не я спират да постигне сексуално удовлетворение.

Както казват секстерапевтите, любовната игра е всичко, което се е случило през 24-те часа преди секса.
Както би казала Изабел Алиенде, G-точката е в главата ви и този, който я търси долу твърде рано, губи времето си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X