Напишете дума/думи за търсене

Три фатални грешки в края на връзката

Всички правим достатъчно количество грешки, но има някои много сериозни, които често не осъзнаваме в края на една връзка.
Някои от тях са неизбежни. Емоциите ни играят номера и сме много зависими от обстоятелствата, в които се намираме, за да сложим край на връзката.
Кои са най-срещаните 3 грешки, които допускаме в края на романтичните отношения?

1. Не може да обърнете страницата
Една от най-големите грешки, които може да направите в края на една връзка, е да позволите на бившия си партньор да играе ролята на важен и присъстващ човек в живота ви.
Трудно е да се отървеш от някого, с когото си споделял опит и години от живота си. Свикнали сте с неговото присъствие и и двамата ще сте възприели определени рутинни действия. Сега, когато го няма, се чувствате като на опънато въже.

Въпреки това колкото по-рано обърнете страницата, толкова по-добре. Трябва да приемете, че връзката е приключила, че няма връщане назад и че животът ви продължава. Имате много да красиви мигове да изживеете пред вас.

Да останете закотвени в миналото, ще ви накара да страдате напразно и да не може да продължите да се наслаждавате на съществуването си. Какво да правите, за да промените тази ситуация?
• Имате време за себе си, така че се възползвайте от него. Правете всичко, което не сте правили с партньора си, потърсете нови хобита, излизайте повече с приятелите си и се виждайте повече със семейството си.
• Създайте си нови ежедневни действия като ходене или тичане много рано сутрин, пийте кафе сами в любимото си кафене... Все едно какво измислите, просто правете вещо за вас.
• Мислете за себе си, грижете се за себе си и се обичайте. Грешка е да вярвате, че бившата ви половинка ще ви държи под око. Защо не започнете да осъзнавате, че вие сте най-важният човек за вас? Вероятно сте забравили малко за себе си по време на връзката.


2. Очаквате нещо от бившия си партньор
В края на една връзка може да не сте наясно с това, но очаквате нещо да ви бъде върнато от някогашния любим. Може да е някакво малко доказателство, че бившият ви партньор наистина ви е обичал, когато е бил с вас, че възнамерява да поддържа контакт или че го е грижа за вас.

Това не е нищо повече от огромния страх, който изпитвате от идеята да се откажете от познатото статукво.

Голяма грешка е да очаквате нещо от отсрещния. Освен всичко останало, по този начин не му давате необходимото време да преживее собствената си мъка от раздялата.

Ясно е, че трябва да изразите това, което се случва у вас, с някого, който ви разбира. Въпреки това и двамата трябва да останете сами и да се пуснете един друг, за да продължите напред.
Представете си, че бившият ви партньор няма интерес да ви слуша. Дали ако той направи същото с вас, ще се отегчите от това, което иска да ви каже?

3. Бившият ви е протагонистът във вашите разговори
Друга от големите грешки в края на една връзка е да правите бившия си като основна тема на всичките си разговори.

Ясно е, че трябва да говорите по темата. Но дали повторението хиляда пъти на едно и също нещо наистина ще помогне? Добра идея ли е да се оплаквате от това, което вече не може да бъде върнато и поправено?

Това ще ви попречи да преодолеете раздялата, като задържите някого, който вече не е част от живота ви.
Друг начин да „запазите” бившия си партньор, е да се вкопчите във всичко, което ви напомня за него. Сериозна грешка, която ще направи болката ви трайна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X