Напишете дума/думи за търсене

13 особености на връзка, която няма бъдеще

Как да разберете, че романтичните ви отношения стабилно се придвижват към края си? И не става въпрос за това колко често се карате или дали не си проговаряте думи.
Има предупредителни знаци, които буквално крещят, че връзката ви няма бъдеще.

Симптоми на романтичните отношения, които нямат перспектива
Когато започваме връзка, винаги очакваме тя да бъде дълга и здрава. Въпреки това знаете ли, че експертите могат да предсказват определен период от време, който е определен за връзка, въз основа на специални характеристики?

1. Безумна страст и прекомерна привързаност в началото на връзката

Партньорите, които са прекалено привързани един към друг от началото на връзката, имат висок процент на раздяла. Ако двойките изразяват чувствата си твърде активно, това може да изглежда като вид компенсация за други неща, които в отношенията им наистина липсват.

Разбира се, че няма нищо лошо в прегръдките и целувките, ако те са естествени прояви на чувства. Но е важно да сте наясно, че с тяхна помощ не се опитвате да си затворите очите за реални проблеми.
Всяка страст във връзката рано или късно изчезва. Това е напълно естествен процес. И не драматизирайте края фазата на медения месец. Приемете го като естествена стъпка. Но когато в началото връзката е прекалено страстна, на партньорите им се струва, че техният „меден месец“ е приключил внезапно и те не са в състояние да прекрачат тази граница нормално. В резултат те се втурват от едната крайност в другата.

2. Напълно безконфликтни отношения

Връзките, при които партньорите изобщо не се карат или разрешават различията доста бързо, като правило не траят дълго. Всъщност двойките, които сериозно и дълбоко разискват проблемите си, са в пъти по-благополучни от тези, които са избрали стратегия за замитането на проблемите под килима. Защо се случва това? Да предположим, че за да не се развие конфликт, вие заставате на страната на партньора си, въпреки че вашето „аз“ казва „не“, или се стремите да отложите решаването на проблема до по-удобен момент. И какво се случва? Ден след ден разстоянието между вас се увеличава, което с времето ще се превърне в бездна на неразбирането. Заради това е полезно да се помни, че така наречените ефективни спорове (когато страните аргументират позициите си и са в състояние да се изслушват) са неразделен елемент от комуникацията.

3. Вашата ДНК
Генетиката също играе роля при прехода на романтичните връзки към по-зряла фаза. Специалистите по романтични връзки са категорични, че неуспешният завършек на отношенията е свързан със средата, в която партньорите са прекарали детството и юношеството си, от една страна. От друга, това е свързано с тяхната ДНК, благодарение на която се установява „биологична“ тенденция към развод.

4. Постоянни конфликти по домакинските задължения
Дебатът за разделението на домакинските задължения е явление, което засяга много хора, живеещи заедно. Но грандиозните скандали, свързани с тях, не са добър сигнал за партньорите.

Проучване на Харвардския университет от 2016 г. установи, че 1 на всеки 4 американци посочва „разногласията по домакинските задължения“ като ключова причина за раздяла или развод. Разбира се, когато съпрузите се приберат у дома след тежък работен ден, мечтаейки за почивка, никой от тях не иска да стои до печката и да готви вечеря. Но тази работа няма да се извърши сама. И партньорите по един или друг начин ще трябва да се договорят кой от тях ще извършва определени домакински задължения. В противен случай няма да има бъдеще за тази връзка.

5. Нямате перспективи в тази връзка

Тук става въпрос както за вътрешното състояние, така и за кариерните планове и за професионалната дейност. Половинката ви не само не ви дава възможност да се реализирате и да посветите живота си на това, което обичате, но също така се стреми да подкопае вярата ви в себе си. Буквално обезценява вашите постижения и успехи. Ако планирате да се запишете на курс по английски, другият дори ще търси намери аргументи защо това е глупава идея. В една щастлива и хармонична връзка и двамата трябва да растат лично, да развиват способностите си и да се вдъхновяват.

6. Вече не се чувствате горди от партньора си
Когато ви попитат за вашия партньор, неговите дейности и интереси, какво чувствате първо? Това е важно, тъй като в началото на връзката не сме склонни да се фокусираме върху лошото. Но с течение на времето „воалът пада“ и на бял свят излизат някои малки привлекателни черти на любимия.

7. Няма специални моменти между вас
Вие сте заедно от не толкова отдавна, но вашият съвместен живот неусетно се е превърнал в рутина. Няма повече приповдигнато настроение, неразумна радост, държане за ръце, приятни изненади. Всичко се е изпарило, останало е в миналото. Дните са сиви и си приличат.

8. Партньорът сега ви дразни в проблемни моменти
Когато животът ви представлява предизвикателство или проблем и изпитвате негативни емоции, които идват от партньора, а не от обстоятелства, пред които сте изправени, тогава вече не сте съюзници. Или по-лошо: виждате се един друг като тежест в този труден момент. Ако единият от вас двама има затруднения, другият незабавно мобилизира всички ресурси за помощ и подкрепа. Ако в такава ситуация бихте искали да останете сами, за да не толерирате партньора си до вас, значи нещо много важно между вас липсва.

9. Бъдещето вече няма значение за вас
Ако по-рано сте били щастливи да градите величествени планове за съвместния си живот, сега не виждате смисъл в тях. И все по-често ви идва на ум мисълта, че виждате бъдещето си без този човек.

10. Започвате да фантазирате и да се интересувате от другите
Доскоро комуникацията между вас и партньора ви беше напълно достатъчна и останалият свят просто не съществуваше за вас. Сега все по-често се оглеждате около себе си. Оказва се, че наблизо има много интересни и привлекателни личности и вие неволно ги сравнявате с партньора си.

11. Във връзката се е настанила "емоционална тишина"
Човек не може постоянно да живее на гребена на емоционален подем. Но когато душевният мир много прилича на безразличие, това означава, че чувствата могат да изчезнат завинаги. На пръв поглед изглежда, че между вас всичко е наред.

12. Във връзката има неразумна ревност
На първо четене това може да изглежда като страст към партньора. Всъщност необоснованата ревност е само причина да откриете вина, да изразите раздразнение и негативизъм.

13. Вече не се страхувате от мисълта за раздяла
Ако сте вътрешно готови да продължите в живота без този човек, тогава решението е взето. Останалото е въпрос на време. Едва ли е възможно да се съживи съюз, в който партньорите спокойно да приемат мисълта за раздяла.

Добрата връзка няма място във Facebook

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X