Напишете дума/думи за търсене

Защо мама винаги е права, когато не харесва избраника ни

Представете си, че най-накрая след няколко години емоционална суша любовта най-накрая е потропала на вашата врата. Толкова сте щастливи, че искате да се изфукате с избраника си на целия свят, все едно е добре тренирана панаирджийска мечка.

Представете си обаче, че този, който ви е сгрял сърцето, се окаже тотално неодобряван от вашата майка.
Съгласете се, че това може леко да помрачи вашата романтична радост. Твърде вероятно е да се почувствате така сякаш родителката ви не се интересува от вашето щастие, не ви разбира и изобщо не ви познава, щом поставя под съмнение вашия избор. Но ако пренебрегнете първоначалното разочарование от нейната реакция, може би ще стигнете до убеждението, че (почти) всичко, което прави тя, е за ваше добро.
Преди да започнете да се гневите на мама, че изразява несъгласие с вашия избраник, по-добре вижте причините, които биха могли да я принудят да направи това.

Когато сме влюбени, не мислим с главата си

Да си влюбен, може да те накара да вземеш лоши решения. Установено е, че когато човек е влюбен, преценката му се замъглява и той не е в състояние да мисли трезво. Освен това психолозите твърдят, че майките имат най-близка връзка с наследниците си и интуитивно са наясно кога детето им е в опасност.

Вместо да спорите, опитайте се да погледнете ситуацията от нейната гледна точка

От раждането до отглеждането ви в чудесен индивид вашата майка винаги е била до вас и иска само най-доброто за детето си. Тя се страхува да не се окажете с някой нехранимайко, който ще разбие сърцето ви. Някой, който ще ви счупи на две, а всичко, което иска тя, е да ви защити.

Инстинктът на майката е безумно силен
Ако тя каже, че има лошо чувство за новата ви изгора, не подценявайте майчинския инстинкт. Освен това не си мислете, че нейното сърце не е било разбивано. И тя е била част от неподходящи за нея отношения. Затова не иска и вие да страдате от подобна „любов“.

Тя смята, че заслужавате нещо по-добро
За една майка детето й е най-ценното творение в света. Дори да не виждате своята неповторимост и да не оценявате стойността си реално, вашата майка знае колко сте невероятни. Нейната причина за неодобрение на вашия партньор може да бъде фактът, че тя вярва, че заслужавате по-добър. Ако сте сигурни, че вашият партньор е най-правилният човек за вас, кажете на майка си колко прекрасен е той и колко щастлив ви прави.
Това със сигурност ще я накара да се успокои и да потуши притесненията, свързани с връзката ви. Помнете, че тя иска само да сте щастливи.

Харесайте Facebook страницата ни, благодарение на която нашите текстове ще достигат по-неудържимо до вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X