Напишете дума/думи за търсене

Кои са петте типа жени

Представяме ви 5 типа, жени които мъжете възприемат за символи. Кои са те и каква е причината да бъдат определяни като такива ще научите от текста, част от най-новата книга на Азора Райс – „Световният заговор срещу жените”.

Кой тип жени мъжете издигат за свои символ и защо?

На пръв поглед може да ни се стори, че символите в света са колкото мъжки, толкова и женски. Дали е така обаче? Търсейки отговор на този въпрос, не бива да забравяме в какъв свят живеем и кой управлява световните събития. В тази глава ще се спра по-подробно на някои от най-известните жени.

Клеопатра

Клеопатра е символ на древното женско начало. Снимка: Pixabay
Клеопатра е символ на древното женско начало. Снимка: Pixabay

Тя е символ на древното женско начало. Исторически погледнато, нейното име се свързва с просперитета на древен Египет и сливането му с най-могъщата по онова време империя – Римската.

Влюбена в римския император Цезар, Клеопатра е олицетворение на стремежа за сливане на мъжкото и женското начало, на двете енергии Ин и Ян, които заедно да управляват света. Като жертва на заговор обаче, Цезар е убит от пазителите на статуквото, а Клеопатра се самоубива. Митът, достигнал до нас, разказва, че причина за нейната трагична смърт е ухапване от змия. Змията е оръжието, което използва Клеопатра, за да сложи край на живота си. Древните египтяни са смятали, че по този начин душата се пренася направо при Изида. Изида е най-почитаната богиня в египетското царство. Свързана с култа към Луната, тя е символ на земния и отвъдния свят. Също и на женското начало. За разлика от нея римските богове са свързани с култа към Слънцето и символизират мъжкото начало.

Цезар и Клеопатра са двама велики владетели, но и двама влюбени, които се опитват да наложат едно ново разбиране за света. Целта им е била създаването на световно царство, управлявано от любовта, където мъжкото и женското начало съществуват в хармония. За съжаление пазителите на статуквото осуетяват всичките им опити в тази сфера. Все още само се предполага къде се намира гробницата на Клеопатра и как е изглеждала тя. След смъртта й римляните унищожават нарочно всички нейни паметници и заличават името й.

Мерилин Монро

Мерилин Монро е символ на 60-те години на ХХ век. Снимка: Pixabay
Мерилин Монро е символ на 60-те години на ХХ век. Снимка: Pixabay
Мерилин Монро е символ на 60-те години на ХХ век. Всеизвестна е любовната й връзка с президента Кенеди. Отношението й към един от най-великите президенти на миналия век е още един опит за сливане на мъжкото и женското начало, за съчетаването на уникална за времето си женска природа с една безспорна мъжественост. Сблъсквайки се с ограниченията на статуквото обаче, този опит остава в историята като стремеж за задоволяване на личните амбиции на поредната изрусена красавица, която не успявайки да ги осъществи, се самоубива.

Мерилин Монро е може би най-коментираната жена в историята на човечеството. Светът взима нейната енергия и я захвърля в небитието, когато тя започва да отхвърля ролята, която се опитват да й натрапят – ролята на ЖЕНАТА МЕЧТА! Разбирайки, че жената не може да бъде ничия мечта, Монро се опитва да излезе от тази роля и да изиграе ролята на живота си. Стремежът на звездата да разкрие истинския блясък на своята същност обаче е прекъснат от внезапната й смърт. Остава съмнението, че трагичният финал на нейната кариера е бил режисиран от наследниците на статуквото, за да не бъде развенчан митът за посредствената блондинка, която достига върха не толкова заради личните си качества, колкото заради привлекателната си външност и умението й да върти любовни авантюри. Убийство или самоубийство? От ранната смърт на звездата печели Джаки Кенеди – съпругата на президента, една войнствено настроена делова дама, известна с твърдия си характер и с представата си, че в мъжкия свят трябва да се действа по мъжки. Мерилин остава само красив спомен.

Майка Тереза

Майка Тереза е съвременен мит и обещание за женското начало в света. Снимка: Pixabay
Майка Тереза е съвременен мит и обещание за женското начало в света. Снимка: Pixabay
Носителка на Нобелова награда, Майка Тереза се свързва с представата за древните билкарки и вещерки. Целителка на душите и телата, тя е помагала на болните и е дарявала с мъдростта си бедните духом. Олицетворение на женската сила – дълбока, ненатрапваща се, неагресивна, но изключителна и побеждаваща, Майка Тереза е съвременен мит и обещание за женското начало в света. Понастоящем тя е провъзгласена от Папата за светица.

Илона Сталер (Чичолина)

Чичолина е символ на свободната жена, която сама решава какво да прави в живота си. Порно звездата преодолява по свой начин обществените ограничения, наложени от разбирането, че каквото е разрешено за мъжа, е забранено за жената. Напук на всички, които гледат снизходително на нейните изяви, тя основава „Партията на любовта” и дори успява да покори Италианскския парламент, ставайки депутат.

Разбивайки напълно прогнозите за провал в личния си живот, Чичолина създава семейство и се сдобива с прекрасен син. Тук обръщам внимание върху статута на порно звездата не като пример за подражание, а по-скоро като начин за изразяване на СВОБОДНАТА ВОЛЯ. Всяка жена има право сама да избере начина, по който да изрази себе си, и не бива да позволява на никой да й отнема това ПРАВО! Какъвто и да е нейният избор, дори да е същият като този на Чичолина, той няма да я направи по-малко жена или по-малко майка, както се опитват да ни внушат наследниците на статуквото.

Мадона (Луиз-Вероника Чиконе)

Мадона е символ на съвременната жена и на света, в който живеем. С призивите си да приемем различните, да вярваме в себе си и да изявяваме женската си същност, тя е олицетворение на жената, която е инициаторка на собствения си живот и която все по-често започва да се намесва в обществените събития. Въпреки това с демонстрациите на силната си воля, непримиримостта на характера си и физическата си издръжливост, Мадона действа по-мъжки от когото и да било.

Новите поколения мъже не се стремят към запазване на статуквото и не се чувстват заплашени от женската сила. Все по-приемливо става мнението сред тях, че чрез партньорство с жените могат да направят по-добър света около себе си. За съжаление някои религии, чието влияние е още доста силно, както и редица предразсъдъци и суеверия, пречат на осъществяването на великия феномен – ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ. Мъжкият страх продължава да потиска женската природа и да я принуждава да се изявява в своите крайни противоположности, превръщайки я едновременно в символ на духовна и морална извисеност (Майка Тереза), и на духовна и морална отчужденост (Чичолина). Женското начало е съзидателно. Само когато дълго време му е било забранявано да се изяви, се превръща в деструктивно. Днес, когато светът се раздира от противоречия, конфликти и войни, жената продължава да е „негърът на света”, както се пее от Джон Ленън. Тя очаква своето освобождаване от робството, в което се намира, за да изгради света отново. Джон Ленън е поредният символ, станал жертва на стремежа си към обединяване на двете енергии Ин и Ян и на опита си за налагане на хармония в света. Обявявайки се против войната във Виетнам и за свобода в интимните отношения между мъжа и жената, той заедно с Йоко Оно – една последователка на матриархалните традиции, допринасят много за разпадането на статуквото.

Според докладите на ФБР Джон Ленън е застрелян от свой луд почитател. Но ние знаем, че човешката психика е твърде крехка и че има методи, които могат да накарат някого да извърши подобно престъпление, скривайки от света следите и мотивите, които водят към истинските убийци.

Из „Световният заговор срещу жените”

Книгата може да поръчате тук!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X