Напишете дума/думи за търсене

Любовта не трябва да е виенско колело

Факт е, че отношенията се променят и любовта свършва. Когато обаче тези промени се случват изневиделица или се случват с всяка ваша връзка, може да е време да се направи оценка на романтичните ви отношения. Когато изпитваме недостатъчно внимание или любов от партньора, това започва да ни кара да се чувстваме несигурни във връзката ни. Опитваме се да оправдаем човека, който ни пренебрегва, който показва безразличие и дори ни наранява. Причиняваме си безсънни нощи, потискаме самочувствието си, сбогуваме се с гордостта си и разпердушинваме любовта към себе си на парчета.

Любовта, която поставя условия и която е изтъкана от раздели и събирания, не е истинска любов. Любовта не трябва да е като виенско колело в увеселителен парк, от което да слизаш и да се камваш, когато ти скимне. След като приемете това, осъзнавате, че трябва да се посветите на себеобичането.

Ако култивирате отношенията си със себе си, ще създадете здрава основа, която никога няма да ви позволи да се унищожите отново. В крайна сметка, това се свежда до разбирането, че някой, който ви кара да страдате, не заслужава вашата любов. Любовта е съучастие и приятелство, означава да може да вярвате един на друг. Любовта също така предполага отговорност да направим лошите времена по-поносими, да се наслаждаваме на доброто, да вървим ръка за ръка и да се подкрепяме с любимия.

4 признака, че партньорът не ви оценява

1. Той не се опитва да ви спаси от страдание, защото животът му струва повече от вашия. Фактът, че гордостта, работата или интересите му са по-важни от вашето благополучие, е знак, че между вас двамата се случва нещо много нередно.

2. Той не отговаря на вашите искания и дори ви кара да се чувствате виновни или егоистични, когато поискате разрешението му да „дишате” и да имате собствено пространство.

3. Отсъстват малките детайли. Вече не споделяте нищо на практика. Не защото не искате, а защото всичко е по-важно от вас двамата или по-скоро от вас. Той няма интерес да ви кара да се чувствате специални или да поддържате искрата жива.

4. Той не се притеснява за вас. Може да почувствате, че човекът е по-близо до вас през добрите времена, отколкото през лошите, въпреки че вероятно не е до вас, независимо от обстоятелствата. Какво друго доказателство трябва да осъзнаете, че нещо не върви добре в отношенията ви? Не си струва да премествате планини за някого, който не си мърда пръста за вас. Време е да започнете да премахвате от живота си хора, които не ви ценят. Освободете се и се отървете от емоциите към хора, които не ви заслужават.

На майките, които остават в скапан брак заради децата си

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X