Напишете дума/думи за търсене

Канела и стевия: страхотни алтернативи на захарта

Получавате ли внезапно желание за сладко? Имате ли пристъпи на глад? Искате ли помощ за предотвратяване на диабет? Трябва ли да контролирате кръвната си захар? Ако нямате сериозно заболяване, но искате да контролирате нивата на кръвната си захар, без да приемате лекарства, тогава ще ви препоръчаме някои ефективни алтернативи на захарта.

Най-добрите алтернативи на захарта: канела
Канелата е ароматна подправка, извлечена от кората на канеленото дърво, и е много полезна.

• Има храносмилателни, антибиотични, отхрачващи и противовъзпалителни свойства.

• Освен това е мощен естествен стимулант, който дава енергия и топлина, подобрява либидото, без да променя нервната система и да причинява нервност.

Канелата дори е естествено средство за предотвратяване и контролиране на диабет тип 2. Препоръчваме цейлонски сорт канела. Той не само е по-сладък и по-деликатен, но има повече лечебни свойства.

Търсете опаковки, на които пише в състава Cinnamomum zeylanicum или Cinnamomum verum.


Най-добрите алтернативи на захарта: стевия
Стевията, известна още като градински чай, е растение, произхождащо от Парагвай, което е известно навсякъде като най-здравословния и естествен подсладител. Освен това може лесно да я отглеждате у дома или да закупите изсушените листа или екстракта.

Стевията, която е една от най-добрите алтернативи на захарта, се откроява по следните причини:
• Тя е леко хипотензивна и идеална за хора с по-високо от нормалното кръвно налягане или които получават скокове в него от време на време
• Има седем пъти повече антиоксиданти от зеления чай
• Лек диуретик е
• Тя е антиацид и подобрява храносмилането
• Лекува и дезинфекцира рани и изгаряния
• Подобрява зъбния емайл и предотвратява кариесите. Производителите на натурални пасти за зъби я включват все повече в състава си

Как да ги приемате?
За да се възползвате от тези съставки, може да приготвите вкусен чай.

Съставки

• 2 чаени лъжички цейлонска канела на прах
• 2 чаени лъжички сушени листа от стевия
• 3 чаши вода
Първо сложете водата да заври и я изключете веднага щом започне да кипи. След това добавете и двете лечебни растения и оставете да престои с капак за 10 мин. Накрая прецедете сместа и вашият чай е готов.

Още съвети
За да направите това натурално лечение още по-ефективно, следвайте тези ежедневни указания:
1. Добавете канела към всички видове рецепти: торти, пудинги, сладолед, бисквитки, яхнии с месо и др.
2. Подслаждайте десертите със стевия

Съществуват два вида стевия: чиста стевия, която е тъмна и има сила за регулиране на захарта, но също така силен вкус, подобен на женско биле, и рафинирана стевия, която е бистра и без вкус.

Не забравяйте да ядете храни, които са богати на разтворими фибри (плодове, зеленчуци, боб, пълнозърнести храни). Този вид фибри забавят усвояването на въглехидратите. Това понижава отговора на инсулина, а също и повишаването на кръвната захар, което се случва след хранене.
Някои храни като грах, кресон, пшеничен зародиш и бирена мая също помагат за регулиране на нивата на захарта. Пийте много вода, поне 7 чаши на ден.

Яжте по няколко пъти на ден, между 3 и 5, за да поддържате нивата на захарта по-постоянни, но внимавайте с порциите.
Избягвайте преяждането и прекалено дълго време без хранене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X