Напишете дума/думи за търсене

8 съвета за естествено подмладяване на лицето си у дома

Искате ли да подмладите лицето си по естествен начин у дома? Подмладяването му може да изглежда като почти невъзможна мисия, но може да бъде просто и натурално, като следвате тези лесни съвети.

1. Консумирайте антиоксиданти
Ако искаме да подмладим лицето и тялото си като цяло по естествен начин, трябва да имаме добър хранителен режим.
Той трябва да бъде не само балансиран и здравословен, но и богат на храни с антиоксидантни свойства.
Има различни хранителни вещества, които имат силата да ни предпазват от окисляване, произведено от свободните радикали в нашето тяло. Това са :

• Витамин С: Може да се намери в листните зелени зеленчуци, цитрусови плодове, аспержи, броколи, авокадо, прясна горчица, цвекло, зеле и касис.
• Витамин Е: Може да се намери в ядки, спанак, авокадо, пълнозърнести храни, цветен прашец, магданоз и студено извлечени растителни масла.
• Бета-каротин: Може да се намери в масло от рибен черен дроб, люцерна, аспержи, кайсия, цвекло, моркови, чесън.
• Ликопен: Може да се намери в домати, диня и гуава.
• Флавоноиди: Може да ги намерите в кълнове от люцерна, спанак, лимон, лук, къпина, черен пипер, зелен чай, вино и бира.
• Витамин B6: Може да намерите този витамин в месо, риба, мляко, яйца, пълнозърнести храни, картофи, спанак, пшеничен зародиш, авокадо, ядки и бирена мая.
• Олеин: Може да го намерите в зехтина.

2. Не излагайте кожата си на слънце
Редовното нанасяне на слънцезащитен крем е една от най-ефективните мерки за намаляване на риска от увреждане на кожата и поддържането й млада и здрава.

Излагането на слънце в умерени количества ни помага да имаме приятен тен и да си набавим витамин D, който е от съществено значение за тялото. Въпреки това злоупотребата със слънчеви бани ще доведе до преждевременно стареене на кожата, наред с други негативни последици за здравето.

3. Самомасажи на лицето
Трябва да масажирате кожата на лицето си отвътре навън в повечето области, за да я подмладите.
Самомасажите са не само приятни и релаксиращи, но са и лесна и естествена техника за постепенно подмладяване на лицето.

Може да ги правите сутрин, когато станете, точно преди лягане или по всяко време на деня, когато имате няколко свободни минути. Препоръчително е да използвате растителни масла или натурални кремове. Важното е да активирате циркулацията и да придадете еластичност на кожата.

Опитайте различни видове масажи на челото, бузите, носа, брадичката и много нежно около очите.

За извършване на масаж на лицето трябва да използвате само безименния и средния пръст. Движенията трябва да са нежни с кръгови движения върху очите, нагоре по скулите и брадичката и по челото от центъра на челото навън.


4. Нежно разресване
Нежното разресване на лицето също може да помогне за подмладяване на кожата.
Има някои четки, които може да използвате и за масаж на кожата.
По този начин активирате циркулацията и ексфолираме кожата, за да премахнете мъртвите клетки, които придават сив и матов вид на кожата.

Четките за лице трябва да са много меки. Масажът с четка също трябва да бъде много нежен, особено в най-чувствителните зони на лицето. Може да правите това 1 или 2 пъти седмично.

5. Пазете се от гримаси и напрежение
Напрежението на нашия ден често се отразява в лицата ни, както и всякакви гримаси или изражения.
Трябва да избягвате да правите гримаси, тъй като това е лош навик, който може да блокира кръвообращението и да насърчи преждевременните бръчки.

6. Растителни масла и етерични масла
Има много масла, които могат да ви помогнат да подмладите лицето си.
Може да подхранвате кожата всеки ден с растителни масла и етерични масла, тъй като те са естествени домашни козметични съставки със страхотни антиоксидантни свойства.

Най-добрите за това са:
• Кокосово масло
• Бадемово масло
• Масло от жожоба
• Масло от шипка
• Орехово масло
• Зехтин
• Масло от лавандула
• Масло от розмарин
• Слънчогледово олио

7. Пийте много вода
Не забравяйте да пиете много вода, за да поддържате кожата си хидратирана и без замърсявания.
Питейната вода е силно препоръчителна.
Един и половина литра вода на ден (около 8 чаши) са достатъчни, за да подмладите лицето си, когато са придружени от други здравословни навици.

8. Не забравяйте, че лицето ви е отражение на вашето вътрешно благополучие
Стремежът да се наслаждавате на всеки ден ще има много положителен ефект върху кожата и външния ви вид.
Вашето лице е отражение на вашето вътрешно благополучие. Следователно, за да имате здраво, красиво и младо лице, трябва да се чувствате така и отвътре.
Стремежът всеки ден да водите здравословен живот в хармония със себе си и с другите също ще има изненадващи ефекти върху кожата ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X