Напишете дума/думи за търсене

Козметика, неподходяща за зимата

Обикновено подбираме козметика според типа на кожата ни. Не по-малко важно обаче е да отчитаме сезона. От кои козметични продукти е по-добре да се откажете през зимата и с какво да ги замените?

Спрей за тяло

Много жени предпочитат спрей за тяло вместо парфюм или тоалетна вода, а повечето марки пускат лайт-версия на популярните си аромати и в този формат. Имайте предвид обаче, че спреят за тяло съдържа минимум 70% спирт, поради което изсушава кожата, нарушава хидро-липидния баланс и провокира раздразнения. Затова заменете спрея с парфюмно масло на основата на масло от бадем, арган и витамин Е – така ще ароматизирате деликатно кожата, без да я изсушавате.

Хидратиращ гел, мус, пяна

Пяната, мусът, млякото, гелът – всички те попиват бързо и не оставят мазен слой по кожата. Удобни са за употреба, тъй като няма нужда от изчакване за попиване, каквото изискват по-мазните кремове и лосиони. През зимата обаче кожата има нужда да бъде наситена с подхранващи вещества – масла и екстракти за интензивно възстановяване на епидермиса. За целта ползвайте козметика с мед, бразилски орех, карите, какао, овес.

Фон дьо тен

Ако кожата ви е мазна или комбинирана, добре е през зимата да се замислите за смяна на тоналното средство. Козметиката за изравняване на тена на лицето, предназначена за проблемна кожа, често има на етикета надпис oil free – това означава, че не провокира дейността на мастните жлези. През зимата обаче дори и мазната кожа на лицето има нужда от подхранване. Козметичните масла (от кокос, кайсиеви семки, карите) може да предизвикат поява на възпаления и черни точки. Затова за мазната кожа са подходящи леките етерични масла, които ще наситят кожата с витамини и минерали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X