Напишете дума/думи за търсене

Какво казва начинът на сядане за нас

Снимка: Leah Kelley от Pexels

Психолозите, които изучават езика на тялото, твърдят, че начинът, по който човек сяда, говори за намеренията му. Идеята е, че ние несъзнателно подсказваме какво ни вълнува и какво се стремим.

Събрани колене и разделени глезени, които гледат един към друг ала Форест Гъмп

Понякога хората, които обичат да седят по този начин, си мислят, че ако заровят главата в пясъка, проблемите ще ги подминат или че ще се решат от само себе си.

С тях е лесно да се общува, те не са скучни, лесно намират честотите на останалите и никога не са ангажирани само с едно-единствено събитие през седмицата.

Тези хора са много креативни, очарователни и малко детински настроени към света. Първо говорят, а после мислят.

Кръстосани крака

Тези хора са мечтатели. Имат голямо въображение и мечтаят смело. За тях другите казват, че са душата на компанията.

Никога няма да скучаете с тях, постоянно бълват нови и вълнуващи идеи. Искат да пътуват и лесно се сприятеляват. Нетърпеливо чакат понеделник или новата година, за да отворят нова страница в живота си. Впускат се в нови начинания без много да му мислят.

Бързо могат да променят външния си вид, партньора си, работата, града, дори и държавата, в която живеят – всичко това е напълно нормално за тях.

Отворени колене и събрани глезени ала мъж

Тези хора знаят какво е комфорт. Със сигурност няма да прекарат уикенда си в мола или в някой бюти салон, но пък ще отделят достатъчно време, за да изберат нов парфюм или козметика. Отношението им към дрехите е прекалено сложно, тъй като са много капризни.

Не са от най-подредените хора, но за тях не е важно всичко в къщата да е под конец – стига безпроблемно да си намират ключовете, това им стига. Основната им слабост е, че не могат да се фокусират върху нищо за дълго време.

Близки едно до друго колене и близки глезени на 90 градуса

Така сядат хората, които не обичат да закъсняват и очакват същото от околните. Те са умни, интелигентни, чувствителни и вярват, че разклатеният мир е по-добър от добрата кавга. Чувстват се некомфортно, ако някой сподели чувствата си на обществено място, независимо дали е страстна целувка или спор на съседната маса.

Тази поза има няколко вариации. Ако цялото стъпало е на земята, това означава, че този човек е отворен, директен и малко безочлив и прекалено спретнат.

Ако само петата е допряна до земята, това означава, че този човек е в постоянна готовност да се опълчи на всеки. За него светът е враждебен и неговият дом е неговата крепост.

Събрани колене и залепени глезени настрани ала кралска поза

Тя е присъща за хора, които никога не прибързват. Когато се оженят, не бързат да имат деца. Склонни са да завършат висше образование и да гонят кариерата, но не и преди да са наваксали с пътувания по света и други младежки мечти. Те са постоянни в нещата, които правят, често инатливи, когато стане дума за постигане на цели.

Амбициите са водещи за тях, а външният им вид е нещо, с което не правят компромиси. Въпреки това не изпитват известна несигурност в себе си, което ги кара да приемат критиките от другите на нож.

Водеща снимка: Leah Kelley от Pexels

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X