Напишете дума/думи за търсене

9 невероятни филма, които всяка жена трябва да гледа сама

© (c)Universal Pictures

Има филми за душата, филми за смях и такива, които ти дават прекалено ценни житейски уроци. Представяме ви някои от лентите, които ще ви накарат да се замислите.

Да срещнеш Джо Блек

Филмът разказва за медийния магнат Уилям Париш, чийто живот е ненадейно навестен от „Смърт” – млад мъж на име Джо Блек. Всичко заплашва да върви по план за смъртта, докато не се влюбва по-малката дъщеря на Париш..

Какво искат жените

© (c)Paramount Pictures
© (c)Paramount Pictures

След инцидент женкарят Ник Маршал започва да чува какво си мислят жените. Първоначално използва това за своя изгода, но навлизайки в женската психология, започва да разбира какъв е светът на другия пол.

Свекървище

© (c)Spring Creek Productions
© (c)Spring Creek Productions

След прекалено много години в търсене на правилния мъж Чарли най-накрая го намира, но той върви в комплект с майка си. Тяхната идилия е заплашена от прекалено властната свекърва, която не иска да се примира с факта, че синът й вече не е само за нея. Звучи ли ви познато?

Дух

© (c)Paramount Pictures
© (c)Paramount Pictures

Идилията на влюбена двойка е прекъсва за миг, когато мъжът е убит от уж случаен уличен крадец. Историята е доста по-дълбока, но в крайна сметка духът на убития намира начин да се върне, за да каже да пръв и последен път на любимата си, че я обича.

Сексигри

© (c)Columbia Pictures Corporation
© (c)Columbia Pictures Corporation

Катрин и Себастиян са богати тийнейджъри, които са доведени брат и сестра. Двамата играят опасна игра в стил Дон Жуан. Когато Катрин предизвиква брат си да съблазни девствената дъщеря на директорката на училището, нещата стават сложни и влюбени.

© (c)Relativity Media
© (c)Relativity Media
Другата Болейн

Две красиви сестри – Ан и Мари, са водени от болната амбиция на баща си да се състезават за любовта на крал Хенри III. Когато кралят е на посещение в имението Болейн, той е ранен и за него се грижи Мари, но в крайна сметка Ана е тази, която се омъжва за него, а малко по-късно е обезглавена по заповед на съпруга си.

С дъх на канела

© (c)Relativity Media Corporate
© (c)Relativity Media Corporate

Сава ни Джон се влюбват тотално. Той е войник, а тя непрестанно му пише любовни писма. Въпреки обещанията си един към друг, Джон удължава своята служба след взривяването на Световния търговски център, а тя се омъжва за друг. Времето минава, но те все пак може да намерят път един към друг. Дали?

Момичето

© (c)BBC Television Centre
© (c)BBC Television Centre

Филмът проследява обсесията на Алфред Хичкок към актрисата Типи Хедрън – майката на Мелани Грифит и баба на Дакота Джонсън. Хедрън не понася известния режисьор и се опитва всячески да избяга от него, но заради ексклузивния й договор с него, нейната кариера безславно приключва.

Как да зарежеш гаджето си за 10 дни

© (c)Paramount Pictures
© (c)Paramount Pictures

Анди Андеръсн е журналистка, която трябва да напише статия за това как да разкараш гаджето си за 10 дни. Докато изпълнява тази мисия, тя се влюбва в мъж, който от своя страна се е хванал на бас, че може да накара всяка жена да се влюби в него, заради сделка. Забавен и чаровен филм, който може да гледате и с приятелки ;)

+ Бонус от най-новото българско кино:

Дъвка за балончета

Dynamic Arts, Screen Brothers, Национален филмов център
Dynamic Arts, Screen Brothers, Национален филмов център

Романтичната история на момиче и момче, които като деца си обещават, че когато пораснат, ще се оженят, ще бълбука дълго под лъжичката ви. Двамата герои се срещат 20 години след последната си среща в детството - променени, преживели, пораснали. Но тази среща събужда нещо най-скъпо и у двамата - детския порив да летят вместо да се носят сиви и безразлични по земята; да мечтаят, да се бунтуват, да бъдат най-доброто, което някога са били... "Дъвка за балончета" ще ви разсмее и разплаче, но най-вече ще ви докосне там, където се е родила първата ви мечта и първата, най-чиста любов. Теодора Духовникова и Иван Юруков са великолепни в главните роли, а малките актьори ще ви върнат на стрелбището, при фунийките от Некерман и колекциите на картинки от дъвки "Турбо". С този филм наистина ще събудите цяла гама от топли емоции, които обикновено чакат затрупани в един ъгъл с най-милите ни мечти.


Кредит към водещата снимка: © Universal Pictures

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X