Напишете дума/думи за търсене

Цветна психология - какво разкриват за нас цветовете на дрехите

„Цветът е сила, която влияе пряко върху душата.“

Василий Кандински

Всеки от нас има любим цвят, който предпочита да носи често, ако не през цялото време? Гардеробът изобилства от дрехи в тази багра. Когато предпочитате определен цвят или избягвате определен нюанс, това разкрива много за вашата личност и е известно като цветна психология.

Тя изследва как цветовете влияят на човешкото поведение и настроение, както и какъв вид физиологично впечатление оставяме върху другите.

Освен това цветовете влияят на метаболизма, кръвното налягане, дишането и може да доведат до натоварване на очите.

Какво казва вашият любим цвят на дрехи за вас?

Червено

Обичате червено? Тогава вие със сигурност обичате да правите впечатление. Червеното е цветът на енергия, страст, сила, сила, жизненост, привличане и романтика. Вие сте смели и чувствени и обичате да грабвате вниманието, създавайки силно визуално въздействие. Чувствате се могъщи, когато носите дрехи в този колорит. Това ви кара да се чувствате уверени и откровени с щипка агресия. Носенето на червено означава, че сте притежател на силна воля и сте страстен човек, който не се страхува от светлината на прожекторите. Обичате да живеете живота си и се наслаждавате на тонове сексапил.

Черен

Повечето хора обичат черното и имат в гардероба си поне една черна рокля или костюм. Ако обаче черното е всичко, което носите, значи сте изискан, уверен и смел човек, който предпочита елегантност и лукс в живота. Вие сте загадъчни хора, които търсят властта или искат на всяка цена да покажат, че са могъщи. Вие сте класна, но авторитетна личност, която ще стигне до крайности, за да постигне целите си.

Розово

Традиционно асоцииран с женствеността, розовото е цветът на безусловната любов, възпитание и състрадание. Тонирана версия на червено, розовото е романтичен цвят, който е нежен и успокояващ. Ако вашият гардероб е пълен с рокли и дрехи в различни нюанси на розово, това означава, че вие ??сте състрадателни и успокояващи хора, мили и нежни, ценящи удобния начин на живот. Любителите на розово обикновено избягват агресията, насилието и жестокостта и са склонни да бъдат уязвими. Когато мъж носи розово, това означава, че е достатъчно мъжествен и уверен в себе си.

Жълто

Цветът на Слънцето, жълтото е знак за щастие, оптимизъм, приповдигнатост и интелект. Жълтото може да ви накара да се почувствате креативни и щастливи и да ви дари с положително настроение. Ако обичате да носите жълто, значи сте енергични, окуражаващи, жизнени, активни, вълнуващи и обожавате да се смеете. Вие сте забавен човек, който е интелигентен и вдъхновяващ. Не пестите усилия, за да завършите по възможно най-добрия начин всеки проект. Носенето на жълто помага да се повиши концентрацията, трудоспособността и настроението.

Синьо

Синьото е хладен и успокояващ цвят. Носенето на синьо означава, че сте уверен, лоялен, интелигентен и миролюбив човек. Сините дрехи ви карат да се чувствате спокойни и контролиращи всяка ситуация. Вие сте позитивен и креативен индивид, който живее по собствените си правила и принципи. Хората, които обичат синия цвят, са независими, умни и остроумни. Те обичат себе си, без да са егоистични или арогантни. Другите обожават да са около вас и сте фокусирани върху успеха в живота.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X