Напишете дума/думи за търсене

Маслото от шипка прави кожата неустоима (+рецепти)

Има причина, поради която толкова много известни личности ползват маслото от шипка в ежедневните си рутинни процедури за красота.

Това масло е пълно с подхранващи витамини, есенциални мастни киселини и феноли, които имат антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства. Кейт Мидълтън използва масло от шипки, за да поддържа безупречната си кожа. Миранда Кер казва, че то върши чудеса, когато става дума за превенция на възрастта.

1. Избелва белезите

Благодарение на витамините А, В и С маслото от шипки има противовъзпалителен, регенеративен и антимикробен ефект. То може да се използва за намаляване на белези, изгаряния и при акне. Всичко, което трябва да направите, е да го нанесете върху засегнатите участъци с пръсти.

Масаж за избелване на белези

Изсипете 1/4 ч.л. от продукта на дланта си. Ако желаете, може да загреете малко маслото. Масажирайте внимателно кожата, докато маслото се абсорбира напълно. Процедурата може да се направи сутрин и вечер преди лягане.

2. Антиейдж свойства

Маслото от шипка съдържа токоферол и каротин, които стимулират синтеза на колагена - естествен протеин, който поддържа еластичността и гъвкавостта на кожата. По този начин маслото забавя образуването на бръчки и има омекотяващ ефект. Благодарение на витамин С помага за увеличаване на кръвния поток и подобрява подхранването на кожните клетки.

Рецепта за антиейдж маска

Смесете 1 с.л. заквасена сметана с 1 ч.л. масло от шипка и 2 капки етерично масло от портокал. Нанесете я върху кожата за 20-30 минути. Изплакнете с топла вода.

3. Овлажнява

Маслото от шипка отстранява сухотата на епидермиса. Тъй като съдържа мастни киселини (палмитинова, олеинова, линоленова), то предпазва кожата от външни отрицателни влияния и запазва влагата в клетките й.

Поради наличието на витамини от група В това масло също овлажнява кожата.

Рецепта за овлажняваща маска

Смесете 2 разбити жълтъка с 1 ч.л. масло от шипка. Нанесете маската на лицето за 20 минути. Изплакнете с топла вода, мляко или билкова отвара. След това нанесете обичайния си дневен крем.

4. Ексфолира

Чували ли сте някога за корейския многоетапен процес на почистване на кожата? Маслото от шипка е най-доброто за първата стъпка, защото има нисък комедогенен рейтинг. Нанесете го в чистата му форма или го смесете със сода за хляб.

Рецепта за ексфолираща маска

Комбинирайте 1 ч.л. масло от шипка с 1/2 ч.л. сода за хляб. Нежно масажирайте кожата със сместа. Изплакнете с топла вода, мляко или билкова отвара. След това нанесете дневен крем.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X