Напишете дума/думи за търсене

Маслото от шипка прави кожата неустоима (+рецепти)

5. Стимулиращо действие

Ако искате да възстановите еластичността си или да предотвратите увисването на кожата, използвайте масло от шипка всеки ден преди лягане. То съдържа желязо, калий, манган, фосфор, стронций, магнезий и мед и всички участват в клетъчния метаболизъм и произвеждат хормони и ензими. Всички тези микроелементи са необходими, когато става дума за стягане на кожата. Нанесете го в чиста форма или го разбъркайте с крем за лице.

Рецепта за маска

Смесете 1 с.л. бананово пюре, 1 ч.л. мед и 1/2 ч.л. масло от шипка. Нанесете го върху лицето. След 30 минути изплакнете с топла вода или билкова отвара. След това намажете лицето с дневен крем.

6. Подобрява тонуса на кожата

Ако имате червени петна по кожата, това масло е за вас. Витамините от групата В в него ще спомогнат за успокояване на всяко дразнене, докато витамин К има лечебни свойства и може да помогне за елиминиране на пигментацията.

Рецепта за успокояваща маска

Смесете 2 ч.л. алое вера с 1 ч.л. масло от шипка. Нанесете маската на лицето си, а след 30 минути изплакнете с топла вода или билкова отвара. Намажете с дневен крем лицето след това.

7. От него сияе кожата

Маслото от шипка има стягащи свойства и съдържа витамин К. Ето защо може да затегне порите и да направи кожата сияйна.

Рецепта за сияйна кожа

Сварете половин чаша прясно мляко. Смелете 2 с.л. овесени ядки. Миксирайте с млякото. Оставете сместа да се охлади в хладилника. Добавете 1 ч.л. масло от шипка. Нанесете върху лицето за 20 минути и след това изплакнете с топла вода или билкова отвара. След процедурата може да приложите дневен крем.

Бонус: Масло от шипка за косата

Може да използвате това магическо масло, за да имате здрава коса. Овлажнява и подсилва косата благодарение на витамин B и витамин К, помага да се възстанови увредената структура и да се спре косопадът.

Рецепта за маска за растеж на косата

Смесете 1 ч.л. масло от шипка, 2 ч.л. мед и 6 капки етерично масло от дафинов лист. Загрейте на водна баня. Нанесете маската върху корените на косата и по цялата дължина. Увийте в кърпа и измийте с шампоан след 60-90 минути.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X