Напишете дума/думи за търсене

6 малки неща, с които двойките могат да избегнат монотонността

Прекарването на време заедно може да бъде предимство, ако смятате, че това ви помага да заздравите отношенията. Но също така съществува риск да следвате една и съща рутина и да предизвикате монотонност, което може да бъде опасно за една връзка.

Затова нарушаването на рутината е ключът към поддържането на здрави отношения. Важно е да правите малки неща с любимия си, да го изненадате и да предотвратите монотонността във връзката.
Любовта се нуждае от внимание и грижа. Ако не получи това, може да увехне и да изсъхне. Поради това прекарването на години заедно не е гаранция, че връзката ви върви добре. Трябва да положите усилия, за да я поддържате интересна и да избягвате рутината.

Всъщност е важно да покажете на другия човек, че въпреки годините все още се чувствате щастливи да го имате до себе си и че връзката ви е избор, който правите постоянно, а не резултат от инерция и удобство.

Прегръдки и целувки
Покажете любовта си с грижовни действия, за да подхраните чувствата във връзката си. Възможно е след дълго време заедно да не показвате любовта си толкова спонтанно. Това обаче е съществена съставка в една връзка. Освен това физическият контакт осигурява много различни ползи.

• Намаляване на стреса и тревожността
• Подобряване на настроението
• Изграждане на доверие и безопасност
• Подобряване на самочувствието
• Осигурява и други ползи за вашето здраве като намаляване на кръвното налягане, подобряване на имунната система и насърчаване на сърдечносъдовото здраве.

Изненадайте партньора си със спонтанна целувка без причина!
Поддържайте телата и умовете си във връзка.


Неочаквана бележка
Друга добра идея да нарушите рутината си, да изненадате партньора си и да покажете любовта си, е да напишете хубаво изречение, в което да му кажете какво чувствате към него и да го скриете някъде. Може да не ви се струва много важно, но точно тези малки неща правят разликата.

Може да я залепите на хладилника, да я пъхнете в един от джобовете му – така, когато я прочете, ще знае колко сте щастливи, че го имате до себе си.

Уважавайте личното си пространство и време
Подарете си лично пространство и му се насладете с любимите си хобита.

Не е нужно да прекарвате целия ден заедно, особено когато не ви се иска. Ако имате нужда от време за себе си или ако партньорът ви го прави, това не означава, че не искате да имате нищо общо един с друг.

Напротив, за да бъде една връзка здрава, и двамата трябва да отделите време за себе си.
Така, когато се видите отново, ще искате прекарате повече време заедно.

Кутия с памет
Също така е добра идея да направите кутия за всички спомени от вашата връзка. В нея може да сложите снимки или предмети, свързани с любовта ви от деня, в който е започнала, като билети за кино, самолетни билети, миди или други специално сантиментални неща. За вас като двойка. По-късно може заедно и да разгледате всичките си спомени. Това е чудесен начин да си спомните защо сте се влюбили и всичко, което сте правили заедно. Определено може да ви помогне да излезете от рутината си и да укрепите връзката си още повече.

Ръкописно писмо
Изненадайте партньора си с писмо, написано на ръка, в което му се обяснявате в любов.
Представете си, че се прибира от работа и отваря пощенската си кутия. Вероятно очаква само сметки и брошури, както винаги. Но какво ще стане, ако намери лично писмо за него там?

Без съмнение, това е чудесен начин да избегнете монотонността и да освежите деня на човека до вас. Това дори ще подобри самочувствието му.

Съобщение на огледалото
Когато се къпете, огледалото се замъглява и тогава може да напишете любовно послание като „Обичам те“ или „Прекрасен ден“.

Когато парата се разсее, съобщението ще стане невидимо, но когато половинката ви се мушне под душа, парата отново ще замъгли огледалото и ще покаже думите ви. Определено ще бъде приятна изненада, която ще го накара да се усмихне.

Запомнете: малките неща правят всичко различно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X