Напишете дума/думи за търсене

Как да имаме неустоимо красива и здрава кожа през лятото?

Източник: Pixabay

Всички чакат лятото с ваканционно настроение, но грижата за добрия външен вид няма сезони.

Знаете ли, че кожата се променя целогодишно? Зимата носи сухо време, което я лишава от естествената й влага и я прави лющеща се и сърбяща. Влажността през топлите месеци пък може да доведе до бактериални инфекции поради изпотяване, запушени пори и акне.

Излизането в жегата от климатизирана среда и обратно, прекомерното излагане на слънчева светлина, плуването може да повлияят неблагоприятно на кожата.

Добрата новина е, че може да възстановите нейния естествен баланс, да се погрижите да сияе и да й осигурите добро здраве с подходящата рутина и продукти.

Слънцето - мой приятел, но и враг

Независимо дали сте лежерно събиращи тен на плажа, флиртуващи около басейна с коктейл в ръка, на прохлада в градината със семейството, дали крачите щастливо по градските улици или сте на пикник в парка, за да ви носи слънцето само удоволствие, е добре да спазвате няколко основни правила за грижа към тялото в горещите дни.

За да не се изсушава и чупи косата от жежкото на слънцето, е препоръчително да използвате шампоан, който хидратира и има специална UV защита за косъма. А за да избегнете честото миене, най-добре да е поканите сред разкрасителните си продукти сухия шампоан Balea – марка на dm. Той освен ценните си качества благодарение на антуриума, притежава и примамливо име - Sweet Paradise.

Balea Сух шампоан за коса Sweet Paradise, 200 ml
Balea Сух шампоан за коса Sweet Paradise, 200 ml

Представяте ли си вече как косите ви се веят от хавайския океански бриз?

Противно на всякакви желания не морският, а градският тен е най-трайният. Слънчевите лъчи се отразяват в безкрайните бизнес витрини и домашни прозорци, което ги прави рисков фактор за здравето на кожата. Може да изгорите неусетно, но доста болезнено от возенето до прозореца в автобус или кола. Затова да пренебрегвате слънцезащитните средства е твърде неразумно.

Дневният крем за лице с дълбоко хидратиращи активни съставки и UV защита е задължителен, ако не искате да сте твърде гостоприемни към преждевременното стареене. Приказно попълнение към вашата козметична колекция е слънцезащитният крем SUNDANCE Glow с екстракт от папая и витамин Е, който предлага и високия фактор 50.

SUNDANCE Glow Слънцезащитен крем за лице SPF 50, 50 ml
SUNDANCE Glow Слънцезащитен крем за лице SPF 50, 50 ml

Устните са един от най-красивите подаръци на човешката природа, но и те страдат от вредните слънчеви лъчи, които намаляват защитните сили на организма като цяло. Това е причината през лятото често да се появяват вирусни херпеси. Затова е добре да мажете устните си няколко пъти на ден с хидратиращия балсам без аромат с UV защита SUNDANCE Sensitive SPF 50.

SUNDANCE Слънцезащитен балсам за устни Sensitive SPF 50, 4,8 g
SUNDANCE Слънцезащитен балсам за устни Sensitive SPF 50, 4,8 g

Ако обичате да плувате дълго, по-добре е да използвате водоустойчиви слънцезащитни продукти, защото UV лъчите проникват до 304 метра в дълбочина във водата.

SUNDANCE Прозрачен слънцезащитен спрей SPF 30, 200 ml
SUNDANCE Прозрачен слънцезащитен спрей SPF 30, 200 ml

За тези, които не обичат да нанасят плътни слънцезащитни кремове за тяло, има алтернатива. Преди да тръгнете за морето, сложете в несесера си прозрачния спрей на SUNDANCE със SPF 30, както и този на марката ALTRUIST, който идва с 50-факторова защита.

ALTRUIST Слънцезащитен спрей SPF 50, 200 ml
ALTRUIST Слънцезащитен спрей SPF 50, 200 ml

Не забравяйте, че поне 20 минути преди да се изложите на слънце, трябва да сте нанесли всички слънцезащитни продукти, за да имат време да попият дълбоко в кожата. Добре да ги нанасяте неколкократно, ако сте решили да си тръгнете от плажа чак по залез. А когато най-накрая се наситите на плажуването, може би ще искате да се погрижите за свежестта на тялото си с натуралното възстановяващо масло след слънце IKAROV, съдържащо слънчоглед, маслина и арган.

IKAROV Натурално възстановяващо масло за след слънце, 125 ml
IKAROV Натурално възстановяващо масло за след слънце, 125 ml

Чудесна компания на шикозната ви рокля за вечеря ще правят спреят или лосионът за тяло с блясък Summer Sunset на Balea, с които може да се обясните в любов на знойната си снага.

Balea Summer Sunset Спрей за тяло, с блясък, 200 ml
Balea Summer Sunset Спрей за тяло, с блясък, 200 ml

Balea* Summer Sunset Лосион за тяло, с блясък, 200 ml
Balea* Summer Sunset Лосион за тяло, с блясък, 200 ml

Разходката по променадата ще бъде още романтична с греещо лице, подчертано от мекотата на бронзиращата пудра на s.he color & style, която се предлага в различни нюанси. Ефектът й ще бъде подсилен, ако преди да я нанесете, сте използвали твърдия почистващ продукт за лице с марка аlverde с манго и кайсия.

s.he color & style Бронзираща пудра за лице, 1 бр., различни нюанси
s.he color & style Бронзираща пудра за лице, 1 бр., различни нюанси

аlverde Твърд почистващ продукт за лице, 75 g
аlverde Твърд почистващ продукт за лице, 75 g

Фигаро тук, Фигаро там

Жените в Древен Египет били вманиачени от това да се отърват от космите, в това число и тези на главата. Тъй като тогава все още бръсначът не е бил измислен, те използвали предмети като пинцети, пемза, пчелен восък и карамелизирана захар, за да се обезкосмяват.

По време на Римската империя на това да имаш косми по тялото се гледало като на нецивилизована варварщина. Богатите жени премахвали окосмението си с бръсначи, изработени от кремък.

За щастие, живеем в по-щадящи времена, поне що се отнася до методите за епилация. Но само една самобръсначка лято не прави, винаги има нужда от верен съмишленик. Ще го откриете в гела за бръснене с папая на Balea, чиито създатели са назовали с обещаващото име tropic fantasy.

Balea Гел за бръснене tropic fantasy, 200 ml
Balea Гел за бръснене tropic fantasy, 200 ml

А накрая за разкош може да нанесете дезодоранта GARNIER mineral Hyaluronic Care.

GARNIER mineral Hyaluronic Care Дезодорант, 150 ml
GARNIER mineral Hyaluronic Care Дезодорант, 150 ml

Боса по асфалта

Пукнатините в петите никак не са комплиментиращи неустоимата визия. Кожата на стъпалата става уязвима при носене на отворени обувки през лятото, липса на витамини и минерали.

Тя е подложена на голям стрес заради контакта си с различни повърхности. Затова се препоръчва да се ексфолира веднъж седмично, като се използват естествена пемза или специални пили. Те имат няколко степени на абразивност, които се избират в зависимост от състоянието на стъпалата.

Но има още една степен на глезене и тя се нарича маска за крака.

Balea Маска за крака, чорапи, 1 чифт
Balea Маска за крака, чорапи, 1 чифт

Такава под формата на чорапи Balea се предлага в dm с екстракт от суроватка и лимон. Задължително след тази процедура нанесете крем за крака Set Your Mind free, предоставен отново с любезното съдействие на същия бранд.

Balea Крем за крака Set Your Mind free, 100 ml
Balea Крем за крака Set Your Mind free, 100 ml

И тази година, в рамките на летните месеци до 31.08.2022, dm подкрепя дейността на фондация “Живот със Синдром на Даун” със съвместна кампания, при която при всяка покупка на слънцезащитен продукт от марката SUNDANCE дарява 0.10 лв. на Живот със Синдром на Даун / Life with Down Syndrome.

Не е трудно да правиш добро!

  • Ключови думи:
X