Напишете дума/думи за търсене

Киану Рийвс - различният вид звезда

Киану Рийвс стана известен с ролята си на Нео във филма „Матрицата“. На пръв поглед той изглежда като всяка друга холивудска знаменитост: успешен, богат и вероятно малко откъснат от представата за това как живеят „нормалните“ хора. Киану Рийвс обаче не е типична знаменитост.

Животът му се редува между моменти на зашеметяващ успех и непосилна лична трагедия. Устойчивостта на характера му е възхитителна. Той е приел философията, че има уроци, които трябва да се извлекат от труден опит. И не, не се прави на гуру или светец, по-скоро на някого, който е способен да разпознае и да оцени истински важното в живота. Киану е вдъхновение за всички.

„Парите не означават нищо за мен. Спечелих много, но искам да се радвам на живота и да не се стресирам излишно, като се стремя да трупам голяма банкова сметка. Раздавам много и живея просто."
-Киану Риивс-

Трудно детство

Киану Рийвс е роден в Бейрут, Ливан на 2 септември 1964 г. Майка му Патриша е англичанка, а баща му е от хаваец, който напуска семейството, когато актьорът е само на три години.
Бащата на Киану се озовава в затвора за продажба на наркотици. Рийвс на практика се среща с него за първи път, когато е на шест години и го вижда за последен, когато беше на 13.
Майката на Киану работи като стриптийзьорка в нощни клубове, за да свързва двата края. По-късно се омъжва за режисьор от Бродуей, но бракът продължава само една година.


Живот, белязан от трагедии
Не само детството на актьора е травматично, но и по-късно през живота му се сблъсква със жестоки трагедии. Сестра му е диагностицирана с левкемия и въпреки че се възстановя, нейната борба с болестта му оказва дълбоко влияние.

Киану решава да стане актьор, след като контузия го принуждава да спре да играе хокей, което смята за истинското си призвание. Той никога не завършва гимназия, но винаги е бил увлечен от изкуството. Един от първите му филми е „Моят личен Айдахо”, чиято премиера е през 1991 година.

На снимачната площадка той среща най-добрия си приятел - Ривър Финикс, по-големия брат на Хоакин Финикс. За съжаление, Ривър умира от предозиране на хероин и кокаин на 23-годишна възраст. Дълго време Киану се обвинява за смъртта на приятеля си, защото вярвал, че е могъл да направи повече, за да му помогне.


Трагедия и стоицизъм
През 1999 г. дългогодишната приятелка на Киану Рийвс Дженифър Сайм, актриса и личен асистент на Киану, ражда мъртвото им момиченце малко преди Коледа. След смъртта на дъщеря си, Сайм изпада в депресия и се разделя с актьора. Малко по-късно отново се събират, но година и половина по-късно тя загива в автомобилна катастрофа на път за парти.

Въпреки цялата трагедия и болка Киану Рийвс успява да намери сили и да продължи да живее. За разлика от много известни личности, той живее в скромен апартамент и се вози в метрото.
Актьорът дарява огромна част от състоянието си на организации, които се борят с рака. Той също помага финансово на болници с недостатъчни средства.

Киану предпочита да води прост живот. Много пъти е казвал, че славата и богатството не са най-важните неща за него. Той обича да кара мотоциклета си и да изучава будизма, въпреки че не се смята за будист. Той е хармоничен човек, който знае стойността на отношенията между хората и разбира, че животът е много повече от това, което се случва в Холивуд.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X