Напишете дума/думи за търсене

Защо плачем в съня си?

Плачът има няколко физиологични и емоционални функции, вариращи от защита на очите ни до това да служи като катарзис за променени настроения.
Той може да бъде един от най-добрите отдушници, когато страдаме от емоционални рани, или един от най-добрите изрази на щастие, когато празнуваме. Може също да е реакция на физическа болка или да се дължи на пристъп на смях. Може дори да плачем в съня си.

Ако някога сте се чудили защо това се случва, продължавайте да четете.

Светът на сънищата е пълен с преживявания наяве и събития от живота ви. Те са продукти на вашия опит.
Притежават своя собствена логика, въпреки че обикновено са абсурдни и неразбираеми.

Когато сънувате, може да говорите, да правите внезапни движения, да крещите или дори да ходите насън. Защото, когато спите, мозъкът ви не се изключва. Той трябва да асимилира информацията, която продължавате да получавате. Това ще се съхрани в мозъчните нервни вериги и ще се превърне в химически вещества.

Защо може да плачете в съня си? Вашият свят на сънища е богат на фантазия и сложност и може да ви предложи различни причини да обясните защо плачете в съня си.

1. Страдате от настинка
Настинката често е придружена от физически неразположения и други симптоми, един от които е сълзенето на очите. Този симптом е временен и не оставя никакви психически или физически следи. Грипът или настинката могат да предизвикат плач.

2. Почивате качествено
Вашите очи се възползват от спокоен сън. През деня те могат да изсъхнат, така че не е изненадващо, че през нощта те неволно да проливат сълзи. Това е рефлексно действие, за да се почистят и да възстановят влагата.

3. Емоционални рани
Ако преминавате през особено лош период, както времето на събуждане, така и времето ви на сън ще бъде изпълнено с тъга. Вашият отговор ще бъде да плачете, за да облекчите малко страданието си.

Следователно, ако се събудите през нощта и плачете, това може да е спасителен клапан срещу вашите чувства на дискомфорт и мъка.

4. Кошмари
Кошмарите може да са отговорът на въпроса защо плачете в съня си. Те променят регулирането на настроенията ви в покой, карайки ви често да се събуждате. Разбира се, веднага след като се събудите, вие сте склонни да се успокоите.
Понякога кошмарите са толкова интензивни, че плачът се появява като катарзисен ефект.

5. Чувство на отхвърляне, изоставяне или безпомощност
Сънищата често пренасят минали отсъствия в настоящето.
Ако когато сте будни, поддържате жив спомена за любим човек, който вече не е с вас, много вероятно е той да се появи в сънищата ви. В тази ситуация почивката не може да ви предложи друга алтернатива, освен да плачете.

6. Осъзнати сънища
Осъзнатите сънища са тези, когато по средата на съня осъзнавате, че сънувате.
Ако сте осъзнат сънувач, може да решите да изследвате ситуации, които пазите в дълбините на подсъзнанието си. Освобождаването им може да предизвика наистина силна емоционална реакция. Това може да ви разплаче.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X