Напишете дума/думи за търсене

Тази смес от банан и бира ни дарява със страхотна коса

Според общоприетото вярване, комбинацията от банан и бира може да ви помогне да имате по-плътна, по-силна, по-здрава и по-копринена коса. Осмелявате ли се да опитате?
Докато бананът осигурява текстура, мекота, блясък и приятен аромат, бирата е отговорна за подхранването и съживяването на косата.

Тази смес от банан и бира е естествена рецепта, която възвръща мекотата и блясъка на увредената коса.
И двете съставки съдържат основни хранителни вещества, които помагат за подхранването на косата от корена до върха, като се борят със сухотата и косопада.


Ползите от банана
Този плод съдържа фибри, калий, витамин В6 и инулин, големи количества витамини A, B, C и E, за които се казва, че съживяват косата и стимулират регенерацията на фоликулите и скалпа.

Бананът е побрал в себе си известно количество калций, цинк, желязо и калий, които са свързани с намаляването на прекомерния косопад и сухота.

Редовната употреба на банан насърчава естествената влага на косата и няма да повлияе на производството на мазнини в скалпа.

Ползите от бирата
Според експертите от Испанската фондация за хранене бирата осигурява основно въглехидрати (захари), витамини от група В (ниацин, фолати, витамин В12) и минерали като магнезий, калий и фосфор, както и известно количество полифеноли и естествени фитоестрогени.

Смята се, че тези хранителни вещества укрепват космените фоликули и помагат за предотвратяване на прекомерното отделяне. Високото съдържание на витамини от В-комплекс и антиоксиданти може да помогне за противодействие на щетите, причинени от топлината и слънчевите лъчи.

Смята се също, че нейните естествени захари възвръщат блясъка и мекотата, като променят pH на скалпа.

съставки
• 1 жълтък
• 1 чаша бира (100 мл)
• 2 супени лъжици мед (50 г)
• 1 или 2 средни банана (в зависимост от дължината на косата)

Първо поставете жълтъка в купа и разбийте енергично за няколко минути. След това намачкайте банана на пюре и разбъркайте с яйцето. Добавете бирата и меда и разбъркайте добре, докато получите гладка паста. Ако предпочитате по-кремообразна текстура, може да обработите в блендер или да използвате ръчен миксер.

начин на употреба
Намокрете косата си, разделете я на няколко части и не забравяйте да нанесете сместа така, че да покрие както корените, така и върховете на косата. Покрийте с шапка за душ и оставете маската да престои два часа, така че съединенията й да имат време да подействат. Изплакнете с хладка вода. Повтаряйте тази процедура два до три пъти седмично.

Още от първата седмица на употреба ще забележите, че косата ви е по-ярка, по-мека и по-хидратирана. Въпреки това нейните ползи по отношение на косопада няма да започнат, докато не я използвате в продължение на няколко седмици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X