Напишете дума/думи за търсене

Имате суха коса? Ползвайте жълтъци

Трудно е да се справите със сухата коса. Има продукти, съдържащи парафин и други синтетични съставки, които ви осигуряват временно решение. Но те оставят следи и увреждат структурата на косъм с течение на времето.

От друга страна, яйцата са суперхрана. Съдържат голямо количество протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. А жълтъкът е богат на витамин Е и омега-3 мастни киселини. Тези съставки притежават ценно антиоксидантно действие и може да използвате тази част от яйцето като страхотно домашно средство за подхранване на косата и кожата.

1. Шампоан с яйца
Изключително лесен начин за бързо хидратиране на сухата коса е като прибавите един жълтък към шампоана си. С тази смес противодействате на сулфатите, изсушаващи корените и самите косми с агресивното си измиващо действие.

• Когато миете косата си с шампоан, нанесете и жълтъка върху скалпа.
• Масажирайте добре скалпа с получената смес и я оставате да подейства 2 минути. Изплакнете.

2. Балсам за коса с яйца и оцет
Яйцето подхранва косата в дълбочина, а оцетът се бори с наелектризирането, балансира нивото на рН и прави косата копринено мека и блестяща.

• Разбъркайте 1 жълтък и 1 с.л. ябълков оцет. След като измиете косата си с шампоан, нанесете балсама върху цялата дължина на косата. Оставете да подейства 2-5 минути и измийте.

Ако искате, може да добавите няколко капки етерично масло от лавандула, портокал, мента, розмарин и т.н.

3. Маска с яйце, олио и лимон
Тази маска има дълготрайно действие. Ако я правите два пъти седмично, косата ви ще бъде по-хидратирана и блестяща. Освен това ще се предпазите и от косопад.

• Разбъркайте добре 1 жълтък, 1 с.л. олио, 2 с.л. лимонов сок. Ако искате сместа да е по-течна, добавете малко вода.
• Нанесете върху косата и масажирайте скалпа.
• Сложете шапка за баня, а върху нея хавлия.
• Оставете да действа половин час. Ако искате, може да преспите с маската. След това измийте косата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X