Напишете дума/думи за търсене

Топкоафьори споделят личните си тайни за блестяща коса

Поправете увредената коса с авокадо

Намачкайте зряло авокадо (отстранено от костилката) с едно яйце, след което нанесете това домашно лекарство върху мократа си коса. Авокадото е богато на витамини, незаменими мастни киселини и минерали, които ще ви помогнат да възстановите блясъка на косата си, казва Стивън Сана, експерт по оцветяване в салона Pierre Michel в Ню Йорк. Оставете да действа поне 20 минути, след което изплакнете няколко пъти. Правете го веднъж седмично за увредена коса и веднъж месечно, ако косата ви е здрава.

Масажирайте с масло

Опитайте и това средство, препоръчано от Стивън Сана: ако имате суха и чуплива коса, с малко краве масло ще й върнете блясъка. Масажирайте го в сухата си коса, след което покрийте главата си с шапка за баня за около половин час. После измийте както обичайно с шампоан. Трябва да успеете да изплакнете цялото масло.

Супермаска със зехтин

Върнете влагата в сухата си коса, като загреете 1/2 чаша зехтин (без да завира) и след това го втриете в косата си, съветва Ан-Мари Мишел от Чикаго. Покрийте косата си с найлонова торбичка, след което увийте всичко в кърпа. Оставете да действа 45 минути, след това измийте добре с шампоан, като изплакнете идеално косата от зехтина.

Изплакнете с чай

Може да мислите за чая като средство за възпалено гърло, но може и да го използвате, за да придадете на косата си естествен блясък, казва Ричард Моусън от салона за красота La Parisienne в Ел Ей. Използвайте топъл и неподсладен чай (прясно сварен) като последно изплакване след обичайния си шампоан.
Чаят може да промени цвета на косата, така че не забравяйте да използвате чай, който е подходящ за вашия цвят. Блондинките трябва да си направят чай от лайка; а дамите с по-тъмна коса да се спрат на черен. Той подобрява блясъка и здравината на косъма.

Направете си маска с ябълков оцет

Върнете живота обратно в повредената си коса с това страхотно домашно средство: комбинирайте 1 чаена лъжичка ябълков оцет с 2 супени лъжици зехтин и 3 белтъка, след което разтрийте сместа в косата си. Съветът отново идва от Ричард Моусън. Дръжте я под шапчица около половин час, след което изплакнете добре.

Направете си „шампоан омлет“

Смесете едно яйце с малко количество шампоан, след това нанесете върху сухата си коса за пет минути и изплакнете добре. Това лечение помага за подобряване състоянието на протеина в косата ви.

Третирайте с ботанически масла

Предлагат се в магазините за здравословни храни, в аптеките и в дрогериите - маслата от маслини, жожоба и сладки бадеми са прекрасни еликсири за увредена коса. Ако косата ви е плътна и тежка, кокосовото масло действа добре. Навлажнете косата си и нанесете малки количества от растителното масло, докато косата ви бъде напълно покрита. Сложете шапка за баня и топла кърпа за около 30 минути, след това изплакнете хубаво с шампоан.

Опитайте масло от сандалово дърво

Смесете няколко капки масло от сандалово дърво с няколко капки зехтин или масло от жожоба, разтрийте сместа между дланите си, след което загладете краищата на косата си за мигновена гладкост и третиране на чуплива, хвърчаща коса.

Използвайте овлажнител за въздуха през нощта

Отоплението на дома ви вероятно поддържа въздуха много сух, особено през зимата, и това може да изсуши косата ви. Връщането на влагата във въздуха ще помогне на косата ви да бъде по-хидратирана и по-здрава.

Вижте и тези страхотни рецепти за домашни маски.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X