Напишете дума/думи за търсене

С топъл зехтин косата става като от реклама

Блясък, гъвкавост, сила – постоянно чуваме тези няколко прилагателни от рекламите и от онези мацки с разкошните гриви. Но колко от нас са виждали същия ефект в огледалото, дори да са си купили продукта от рекламата?! Постоянното третиране на косата има своите неизбежни последици, а като се добавят сезонните фактори и възрастта, рядко се радваме на блясък в собствената си коса.

Днес ви предлагаме да пробвате с една домашна терапия за коса, защото при много дами тя дава невероятни резултати. Нямате нужда от нищо специално, просто отделете малко от зехтина си за целта.

Защо зехтин?
Подобно на кокосовото масло, зехтинът екстра върджин се използва като балсам за коса от години. Това е уникално масло, тъй като е единственото, направено от целия маслинен плод, а не само от семената.
Зехтинът хидратира косата и доставя доза антиоксиданти и омега-3 мастни киселини за възстановяване на силата и блясъка. Ако косата ви е оцветена или третирана, тоест тя е суха - зехтинът е вашият най-добър приятел. Омега-3 мастните киселини проникват в косъма, осигурявайки влага отвътре, за да се предотврати накъсването. Косата става по-силна и копринена едновременно.
Зехтинът съдържа също така сквалан, който стана много популярен напоследък в грижата за кожата и косата. Той хидратира косъма в дълбочина и придава блясък, без да слепва косата ви.

Защо лечението става с топъл зехтин?
Има много ползи от извършването на обработка с горещ зехтин в сравнение с поставянето на зехтин със стайна температура върху косата. Ето някои от тях:

Копринена, здрава коса
Лекото затопляне на зехтина помага на маслото да проникне в дълбочина в косъмния вал. Това прави косата по-здрава, по-копринена и по-лесно управляема.

Засилва се циркулацията на скалпа
Друго предимство на лечението с горещ зехтин е засилената циркулация в скалпа благодарение на комбинация от топло масло и масаж. Увеличаването на циркулацията е от ключово значение за здравия растеж на косата.

Минимизиране щетите от топлинната обработка
Когато правите гореща маслена маска, косата ви възстановява влагата си и с течение на времето ще видите как намаляват щетите от топлинния стайлинг.

Отървете се от сухия скалп
Топлата маслена маска може да помогне за успокояване на раздразнения скалп, особено ако причината е сухата, сърбяща кожа. Зехтинът овлажнява сухата кожа, а ако страдате от пърхот, може да добавите към него и подходящо етерично масло.

Косата не се сплита
С течение на времето, използвайки лечение с горещ зехтин, ще видите, че косата ви ще започне да се сплита по-рядко. Ще я сресвате по-лесно и по-безпроблемно ще създавате прически

Как да проведете лечението?
Може да го направите и с друго масло, като например жожоба или бадемово масло, но зехтинът си остава най-евтиният и лесен за намиране продукт за целта.

Ако имате фина коса, се препоръчва разреждането на зехтина с масло от семена от нар. Той е по-лек сам по себе си от зехтина, но все пак осигурява невероятни ползи за косата и скалпа. Ако косата ви изтънява, добавете няколко капки етерично масло от розмарин, за да стимулирате космените фоликули.

Загрейте зехтина, но не много. Трябва, когато сложите капка върху обратната страна на дланта си, да може да я понасяте, а не да ви изгаря. След това с масажиращи движения нанесете зехтина върху скалпа и разнесете с помощта на гребен по дължината на косата. Най-добре е да увиете косата си с кърпа или да я сложите под шапчица. Постойте така 30 минути и изплакнете.

Правете го поне два пъти месечно и ще се радвате на променена и по-красива коса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X