Напишете дума/думи за търсене

9 примамливи причини да пием зехтин на гладно

Зехтинът не е просто подправка за салати. В него се съдържат много хранителни вещества, мастни киселини и витамини. Той е много важен продукт за здравето. Предлагаме ви 9 причини за засилена консумация на зехтина и то на гладно.

1. Прочиства дебелото черво

Той защитава клетките от увреждане, което може да доведе до карцином. Освен това облекчава симптомите на запек.

2. За по-добра кожа, нокти, коса и кости

Той е добър за кожата, ноктите, косата и ноктите. Омекотява, възстановява, подхранва, овлажнява и насърчава растежа на ноктите и косата. Може да го използвате в маски или като го пиете на гладно.

3. Прочиства черния дроб

Фабриката на тялото също има нужда от почистване. Зехтинът е чудесен за детоксикация на черния дроб. Смесете 2 с.л. зехтин със сока на 1/3 лимон и изпийте на гладно.

4. За отслабване

В него се съдържат голямо количество мастни киселини, които са полезни и дават усещане за ситост. Зехтинът е по-добрият заместител на маслото.

5. Подобрява имунната система

И тук роля имат мастните киселини в зехтина, които помагат на имунната система да е силна. Този продукт е добър и при автоимунни заболявания.

6. За защита на сърцето

Ясно е, че има добър и лош холестерол. Как да намалим нивата на лошия? Един от начините е със Средиземноморската диета, в която се съдържат зърнени храни, зеленчуци, плодове и зехтин.

7. Намалява възпаленията

Зехтинът работи като ибупрофен – намалява възпаленията в тялото. 3,4 с.л. зехтин действат също толкова ефективно, колкото и 10-процентна доза от медикамента.

8. За контролиране на кръвната захар

Той значително намалява холестерола и нивата на глюкоза. Това означава, че зехтинът е много полезен за диабетици и за сърдечносъдовата система.

9. Защитава мозъка

Зехтинът помага на мозъка, който има нужда от много кислород (близо 20% от кислорода, нужен на цялото тяло). Освен това то предпазва от свободни радикали, виновни за развитие на карцином. Този продукт слага спирачки на Алцхаймер, на отслабването на паметта и намалява риска от депресия.

Бонус

Вярва се, че той може да увеличи и стегне бюста. Но трябва да го правите правилно. Масажирайте гърдите си в кръг в продължение на 10-15 минути, като почнете от външната страна на гърдата към вътрешната. Таза притокът на кръв се увеличава и след 30 дни ще забележите промяна в твърдостта и големината на бюста си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X