Напишете дума/думи за търсене

Третирайте мазната коса с морска сол

Да имаш мазна коса, не е приятно за никого. Ето защо много хора търсят природни средства за решаване на този проблем.

Знаете ли, че морската сол може да се използва за приготвяне на различни домашно приготвени козметични продукти? Особено подходяща е за почистващи тоници за мазна коса.

С какво е известна морската сол?
Тя има високо съдържание на натриев хлорид и малки количества микроелементи като калций, йод, манган и магнезиев хлорид. Веществото, останало след процеса на рафиниране, се състои почти изключително от натрий.

Морската сол, за разлика от обикновената сол, идва от изпарението на морската вода, която произвежда натрупани минерални образувания.
Този продукт може да помогне за почистването на косата и в същото време да й осигури определени хранителни вещества. Важно е обаче да се отбележи, че трябва да се използва само при необходимост. Ежедневната й употреба може да изсуши прекомерно косата и да я повреди.

Тя също подобрява циркулацията в областите на кожата, където се прилага. Това засилва доставката на кислород към кожата и скалпа.
Следователно ще имате по-бърз растеж на косата, по-голям обем и много по-здрав скалп.

Тоник за почистване с морска сол за мазна коса
Той може да се приготви по два начина: с вода и сол или с шампоан и сол.
А вместо сол, може да направите и тоник с ментово масло за почистване на косата.

Съставки
2 части шампоан
2 до 3 супени лъжици морска сол (30 до 45 г)

Подготовка и приложение
- Първо изсипете две части от любимия си шампоан в малък съд, който е чист и сух.
- Добавете две до три супени лъжици морска сол (в зависимост от това колко мазна е косата ви) в бутилката с шампоана и разбъркайте добре, докато солта се разтвори напълно.
- Под душа нанесете част от тази смес върху цялата коса.
- Масажирайте скалпа с тази смес в продължение на пет минути и оставете да действа още 10 минути.
- След това изплакнете косата с топла вода.
- Накрая нанесете хидратиращ балсам, за да помогнете на косъма да се
възстанови.

Може да повторяте този процес от два до четири пъти седмично. След месец ще започнете да виждате отлични резултати от този ексфолиант.
Важно е да използвате тази техника от време на време, тъй като прекалено честата й употреба може да доведе до изсъхване на косата.

Противопоказания
Употребата на тоника се препоръчва особено за хора, които имат твърде мазен скалп. Въпреки това хората с нормална или суха коса не трябва да го използват, тъй като може да има обратен ефект.

В случай, че се нуждаете от специализирано лечение за контрол на производството на естествени масла от косата, най-добре е да се консултирате с дерматолог.

Натурални рецепти, с които ще направим петите меки

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X