Напишете дума/думи за търсене

Ивана Тръмп умира с разбито сърце

Ивана Тръмп почина на 73-годишна възраст в апартамента си в Манхатън.

"С разбито сърце съм от смъртта на мама. Тя демонстрираше сила, упоритост и решителност във всяко свое действие. Тя живееше пълноценно – никога не пропускаше възможността да се смее и танцува. Тя ще ми липсва завинаги и

ще пазя спомена за нея жив в сърцето си."

Това написа Иванка Тръмп по повод на смъртта на майка си Ивана Тръмп и обясни, че внезапната загуба я е съкрушила.

Бившата съпруга на Доналд Тръмп почина на 73-годишна възраст на 14 юли. Безжизненото й тяло бе открито в долната част на стълбището в апартамента й в Горен Ийст Сайд в Манхатън.

Първоначално медиците се съмняваха за сърдечен арест, но съдебномедицинската експертиза показа, че Ивана Тръмп е издъхнала в резултат на злополука - след наранявания на торса от тъп удар. Предполага се, че е получен, след като е паднала по стълбите.

Нейният приятел Зак Ердем също смята, че това е причината за смъртта, тъй като според него Ивана напоследък била в лоша физическа форма. Тя му споделила, че през последните 2 седмици изпитва силни болки в бедрото и почти не може да ходи.

Дори не излизала от дома си

"Тя трябваше да дойде при мен преди две седмици, но се чувстваше зле – обясни Ердем. - Каза, че не се чувства добре. Настойчиво я помолих да отиде на лекар, за да бъде прегледана, но тя категорично отказа с думите: "Не! Мразя да ходя по лекари. При тях повече се разболявам"."

Семейството й също е съкрушено, но направи изявление в медиите: "Нашата майка бе невероятна жена - сила в бизнеса, спортист от световна класа, лъчезарна красота и грижовна майка и приятел. Ивана Тръмп беше сървайвър. Тя избяга от комунизма и прегърна тази страна. Научи децата си на смелост и твърдост, състрадание и решителност. Много ще липсва на майка си, на трите си деца и на десетте си внуци."

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп също изрази съболезнованията си, като обясни, че е шокиран от новината: "Много съм натъжен да съобщя на всички, които я обичаха, а те са толкова много, че Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк. Тя беше прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше страхотен и вдъхновяващ живот. Нейната гордост и радост бяха трите й деца - Доналд-младши, Иванка и Ерик. Тя беше толкова горда с тях, както всички ние бяхме толкова горди с нея. Почивай в мир, Ивана!".

Ивана и Доналд Тръмп бяха женени 15 години и имат три деца. Дразнела Мелания, че тя е първата дама, защото била първата му съпруга
Ивана и Доналд Тръмп бяха женени 15 години и имат три деца. Дразнела Мелания, че тя е първата дама, защото била първата му съпруга

Ивана бе първата съпруга на Доналд Тръмп. Те имат три деца - Доналд-младши, Иванка и Ерик Тръмп. Двамата бяха женени от 1977 до 1992 г. След това бившият държавен глава се влюби в актрисата Марла Мейпълс и заради нея се разведе с Ивана. След 6-годишен брак Доналд Тръмп напусна и Марла. През 2005 г. той отново вдигна сватба, този път с Мелания, с която имат един син - Барън.

В понеделник Доналд и Мелания Тръмп бяха заснети да пристигат в Ню Йорк, два дни преди възпоминателните служби в Манхатън.

Любопитното е, че

Ивана и Мелания не са били в добри отношения

и това личеше по медийните им изяви.

Преди 5-6 години първата съпруга на президента издаде свои мемоари, в които разказва за живота си с Тръмп. В едно от интервюта си Ивана се нарече първа дама на шега. Тогава обясни, че веднъж на две седмици се обажда по телефона на бившия си съпруг и има номера на прекия му телефон в Белия дом.

"Всъщност не искам да му се обаждам там, защото там е Мелания – заявява тя. - И не искам да предизвиквам някаква ревност или нещо подобно, понеже всъщност аз съм първата жена на Тръмп. Нали така? Аз съм първата дама."

След това тя бе допълнила, че според нея на Мелания й е много трудно да бъде в Белия дом. Намеквайки, че ако е на нейно място, отлично би се справила с всичко, което се очаква от една президентска съпруга. В заключение отбелязва, че не иска такъв живот, защото предпочитала да е свободна.

Мелания Тръмп не се поколеба да реагира бързо чрез говорителката си Стефани Гришам. Тя обясни, че Мелания много харесва живота си във Вашингтон и за нея е чест да бъде първа дама.

"Тя смята да използва титлата и положението си, за да помага на децата, а не да продава книги – бе язвителна Гришам. - В изявлението на бившата съпруга явно няма никакъв смисъл, то за съжаление,

цели само да привлече вниманието и да се вдигне шум около нея."

Обкръжението на Ивана реагира остро на това изказване с аргумента, че на първата съпруга на Тръмп не й нужно да привлича внимание, защото "около нея винаги имало такова".

Всъщност още от крехка възраст Ивана е била център на внимание. Тя е родена в Чехословакия през 1949 г., а моминската й фамилия е Зелничкова. Нейният баща бил инженер, а майка й работела като телефонен оператор и била от австрийски произход. На 2-годишна възраст Ивана се отличавала от връстниците си с умението си да кара перфектно ски. Баща й забелязал таланта й и я насърчил да стане състезател. С годините се превърнала в професионалистка и мечтаела да се прослави в зимния спорт.

В началото на 70-те години успяла да отиде на Запад, където се запознала с австрийския скиор Алфред Винкелмайкер. Нейната главна цел била да избяга от родината си, затова се омъжила за него през 1972 г., за да получи гражданство. Веднага след това двамата се развели и дори се смята, че изобщо не са консумирали брака си. Между тях нямало любов, а само интереси.

Потвърждава го и нейният адвокат, който определя това като "брак от Студената война". Самият той казва, че те никога не са живели заедно.

Като млада Иван Тръмп имала пленяваща визия.
Като млада Иван Тръмп имала пленяваща визия.

Младата красавица се установила в Канада, където си позволявала луксозен начин на живот благодарение на срещите си с известни мъже. Ефектният й външен вид привличал много ухажори и тя

постоянно се радвала на скъпи подаръци, дрехи и почивки

Тогава се срещала с чешкия текстописец и сценарист Иржи Щайдл, който умира в катастрофа през 1973 г., а след това известно време е гадже на Иржи Сироватка, който притежавал ски бутик в Канада. Междувременно работела като ски инструктор и модел.

В средата на 70-те години Ивана се среща с Доналд Тръмп, но версиите за запознанството им са няколко. Едната е, че тогава тя е работила като манекен и се виждат на събитие, а другата е, че е участвала в чешкия отбор по ски по време на олимпиадата през 1972 г., която се провеждала в Сапоро, Япония. Според някои медии обаче тази информация е проверена и не е вярна. Двамата се женят година по-късно и тя му ражда три деца - Доналд-младши, Иванка и Ерик.

Четири години след раждането на Ерик тя се разделя с Тръмп заради изневярата му с Марла Мейпълс.

Във филма "Клуб "Първа съпруга" стана известна с фразата: "Дами, трябва да сте силни и независими. И помнете, не се ядосвайте, вземете всичко". Това описва шеметния й живот, тъй като тя навсякъде грабела с пълни шепи.

Аутопсията показва, че е издъхнала от наранявания по торса, вероятно е паднала по стълбите
Аутопсията показва, че е издъхнала от наранявания по торса, вероятно е паднала по стълбите

След раздялата с Тръмп Ивана започва да се занимава с разпространението и продажбата на собствени продукти за красота, дрехи и бижута. Междувременно обаче се посвещава на децата си. За нея било изключително важно те да са възпитани добре и да имат отлично образование. В мемоарната си книга е описала, че е вземала решенията за тяхното обучение, дейности, пътувания, грижи и надбавки до колежа.

Разбира се, чехкинята не се спряла дотук с мъжете.

Неведнъж е казвала открито, че е имала много гаджета. Малко преди да се раздели с Доналд Тръмп, се запознава с италианския предприемач Рикардо Мацучели. Той искал да се ожени за нея веднага, но тя отхвърлила предложението му.

След няколко години, през 1995 г., все пак склонява и се омъжва за него, но се развеждат точно след 20 месеца. Тя го съдила за 15 милиона долара, тъй като бил

нарушил споразумение за поверителност,

което по-късно договорили извън съда.

През 2008 г. отново се омъжва, но този път за актьора Росано Рубиконди. Двамата се развеждат още на следващата година, но до края на живота си останали заедно. Често се появявали на различни събития. Те се разделят отново през 2019 г. за кратко, тъй като Ивана смятала, че връзката им е изчерпана.

Миналата година, точно 9 месеца преди кончината на Ивана, Рубиконди починал след тежка борба с рака. От изявленията стана ясно, че тя се е грижила за него до последния му ден, а смъртта му я съсипала.

Признала, че истински го обичала. Някои дори твърдят, че не е успяла да преживее загубата и го последвала.                 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X