Напишете дума/думи за търсене

Как да избегнем чувството на неловкост, когато излизаме от сексуална суша

Дори и да се притеснявате, че сексът след дълга суша може да бъде унищожително неудобен, това не означава, че автоматично ще бъде изживяване без искри. Защото дори и сексът след сексуална суша може да бъде вълнуващ.

Ключът се крие в начина, по който подхождате към него.

Сухите креватни периоди причиняват сексуална тревожност, поне при повечето хора. Ето няколко съвета как да признаете неудобството и да създадете сексуално преживяване, което предизвиква по-малко безпокойство и повече близост?

Не прекалявайте с очакванията
Ако не сте били интимни от дълго време, да станете отново горещи и секси вероятно, ще бъде малко неудобно за вас и това е добре.

Най-важното нещо, което може да направите, за да смекчите тази неловкост и да не попаднете в капана на „знаех си, вече не знам как да правя секс“, е да зададете реалистични очаквания към ситуацията.

Точно както карането на колело може да бъде неудобно и раздразнително, когато не сте го правили от известно време, такъв може да бъде и сексът.

Създавайки реалистична картина в ума си, вие намалявате залозите. И когато сексът се чувства като по-малко изпълнение, което трябва да направите правилно, има по-малко напрежение.
Това, разбира се, не означава, че се примирявате с лошия секс.

По-скоро да проявите малко състрадание към себе си и партньора си и да знаете, че ако нещата са малко смущаващи или неспокойни по време на акта, това не е краят на света.

Чувствайте се удобно един с друг
Да скочите заедно в леглото (или да правите секс на кухненския остров), вероятно ще се усеща малко обезсърчително в началото. Но когато се чувстваме неудобно от идеята, това може да ни помогне да бъдем близки по други начини.

Ако сте от типа двойка, която е загубила чувството си за физическа интимност като цяло, това може да означава създаване на физически допирни точки през целия ден. Например може да си поставите за цел да седите близо един до друг на дивана или да се държите за ръце, когато се разхождате.

Правейки това, вие превръщате докосването, което с времето
може да се превърне в сексуално, в по-естествено.

Ако се чувствате емоционално отдалечени и ако това, което предизвиква сексуално желание, е емоционалната интимност между вас двамата - опитайте упражнения, които предизвикват близост.

Задавайте си въпроси, свързани с вас като отделни личности и като едно цяло, това е чудесен начин за задълбочаване на връзката.

Говорете за безпокойството си преди секс
Както при всички сексуални предизвикателства, комуникацията е ключова. Така че, ако се чувствате нервни, кажете на партньора си. Ако се притеснявате, споделете страховете си.

Откриването на вашите емоции и тревоги е чудесен начин да се почувствате по-близки, което може да помогне за облекчаване на някои притеснения относно предстоящото ви сексуално преживяване.

Може да сте нервни за това, че имате ръждясала техника, когато угаждате на партньора си. Че ви е невъзможно да стигнете до оргазъм по време на секс или че ерекцията ви е колеблива.

Когато споделите това с партньора си, вие създавате възможност да премахнете нещата, които ви потискат, или да проявите креативност към начините за съвместно справяне със страха.


„Приказки в леглото“
Правенето на секс след дълъг период от време може да доведе до секс, който не се усеща както преди. Това понякога може да е достатъчно, за да задейства тревога отвътре.

Изведнъж сме хвърлени в лавина от мисли като:
• Сигурно има нещо нередно в мен.
• Партньорът ми явно вече не ме привлича.
• Това вероятно означава, че трябва да се разделим.

В края на краищата – на всички ни е продадена лъжата, че сексът, който не ви вълнува, по някакъв начин означава, че нещо не е наред с вас, партньора ви или връзката ви. И това е често срещан мит за това защо двойките спират да правят секс.
Най-важното нещо, върху което трябва да се съсредоточите, когато тревожни мисли завладеят мозъка ви, е как да успокоите нервната си система.

Не пренебрегвайте гушкането след секс, за да се освободи окситоцин (хормонът на свързването) или вземете топъл душ.

Четири области, върху които да се съсредоточите
• Съсредоточете се върху определянето на реалистични очаквания за първото ви сексуално преживяване след дълга пауза.
• Говорете за притесненията и страховете си с партньора си.
• Чувствайте удобно емоционално и/или физически.
• Разработете начини за близост след секс, които укрепват връзката ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X