Напишете дума/думи за търсене

Гери Турийска мечтае за внуци (подкаст)

Гери Турийска и Анатолий Попов в студиото на “24 часа”

“Мечтая за внуци. Искам да стигна до този етап постепенно, когато му дойде времето, да съм свидетел на живота на дъщеря си и този щастлив неин миг”, казва Гери Турийска в подкаста “24 часа от живота”. Планира да бъде много забавна баба, но няма да гледа много внуците, само когато на нея ѝ е интересно.

Гери Турийска е автор на голяма част от текстовете на българските песни, които звучат в радиоефира. Писала е за Нина Николина, Графа, Мария Илиева, Ирра и кого ли още не. Преди да попадне в шоубизнеса, няколко години учи в текстилен техникум с профил моделиер-конструктор на дамско облекло. “Винаги съм знаела, че трябва да правя нещо със сцена, но не бях много сигурна какво. Като малка първо започнах с рисуване, кандидатствах в приложната гимназия, но там не ме приеха. После дойде това с текстилния техникум. За да влезеш, държиш изпит по рисуване. Бях първа от всички. Жестоко се прецаках, защото там няма нищо творческо. Мога да сглобя оверлог, да позная каква тъкан с какъв цвят и миризма гори, както и да чертая”, разказва писателката.

Как се ражда идеята за “Пощенска кутия за приказки”, за моментите, в които е тъжна, за новата ѝ песен “Сърцето ми”, която ще чуете за първи път в подкаста, и още интересни истории от Гери Турийска слушайте в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни намерите като “24 часа podcast”.

  • Ключови думи:
X