Напишете дума/думи за търсене

4 знака, че може да сте родител снегорин

Това е най-новият стил на родителство, който превзема света като буря.

„Снегоринно родителство“ е актът на премахване на препятствията по пътя на децата, преди да се ударят в тях. Или както статия в The New York Times го описва: „Някои заможни майки и бащи се държат като снегорини: машини се движат напред, разчистват всичко, което блокира успеха на детето им, така че да не му се налага да среща провал, разочарование или пропуснати възможности. ”

Все пак е тънка границата между оказване на помощ и премахване на препятствия. Кои са предупредителните знаци, присъщи на този стил на родителство?

Вие „помагате“ на децата си с домашните 
Онова домашно по литература, заради което трябваше да се прочетат две глави от „Под игото“? Да, Васко възнамеряваше да ги прочете, но срокът е утре, а той е едва на половината. Мама или татко идват на помощ, подчертавайки основните изречения, настройват аларма, за да може да се събуди синът им рано и да запълни пропуските.

Наясно сме, че последното нещо, което искате, е вашето трудолюбиво дете да получи лоша оценка, но премахването на това препятствие е сериозна родителска пречка.
Не е ли по-добре да научите и вие, и детето ви какво се случва, когато предаде домашното със закъснение?

Изпълняването на неговите учебни задължения вместо него може да бъде продукт на интензивно майчинство или бащинство и може да доведе до родителство, ориентирано към детето, което е широко разпространено. Да не говорим за стандарти, които са трудни за постигане. Това твърди изследване, публикувано в академичното списание Social Forces.

Изпращате съобщение или имейл на неговите учители, вместо да държите детето си отговорно
Вашият наследник си е легнал рано, без да е финиширал с поредния проект по биология, да речем. Затова изпращате съобщение или имейл на неговия учител, обяснявайки всички причини, поради които детето ви заслужава допълнителна седмица, за да завърши задачата. Да не говорим, че дори не си е научило урока за следващия ден. Това ваше действие всъщност лишава децата от властта, когато трябва да се застъпят за себе си, и ги лишава от шанса да придобият опит в разговорите с по-висшестоящите в йерархията от тях. Житейско умение, което изисква практика.

Вие обвинявате другите за пропуските на детето си
Детето ви е получило лоша оценка. Или е трябвало да пази вратата на футбол в час по физическо, но е прекарало второто полувреме на пейката. Вместо да кажете, че това не са неща, които не могат да бъдат поправени, вие започвате да обвинявате околните за тези училищни несгоди на хлапето си. „Някой друг е виновен”, „Този учител ти има зъб“, „Този треньор не познава таланта, когато го види.“...

Вместо да насърчавате децата да проверяват собствените си усилия, вие премахвате препятствието с опасен урок: те са винаги прави, другите винаги грешат.


Не давате избор на децата си
Като елиминирате пречките, преди да се появят, вие в крайна сметка предписвате точните дейности, в които децата трябва да участват, училищата, които трябва да посещават, дори хората, с които трябва да общуват. С други думи, ако не дадете възможност на децата да излязат извън рамките, които им поставяте, и да правят грешки по пътя, вие не им давате възможност да разберат какво наистина искат да правят в живота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X