Напишете дума/думи за търсене

Георги Тошев: Благодарен съм на съдбата, че ме срещна с всички колеги в “24 часа” (подкаст)

Георги Тошев и Анатолий Попов в студиото на “24 часа”

При последната си среща със Стефан Данаилов Георги Тошев получава личния архив на актьора, който той е събирал през годините. “Това е много тежко наследство и няколко години избягвах да разглеждам нещата, които ми е дал, но се наложи да направя една по-пълна биография. В последните месеци работя заедно с екип върху подреждането на този архив и намирането на свидетелски разкази на хора, които са били част от живота му повече от 30-40 години. Умишлено не търсех това да са негови колеги, а хора от най-близкото му обкръжение”, разказва за новия си проект Тошев в подкаста “24 часа от живота”.

Журналистът е на мнение, че няма неудобни въпроси и публичните личности могат да бъдат питани за всичко, важното е как. В началото на кариерата си той е бил разследващ журналист, но се отказва не защото е бил заплашван, а заради загубата на всякаква мотивация. След този си опит категорично решава, че иска да разказва истории, които да бъдат вълнуващи и вдъхновяващи.

“Много обичам вестник “24 часа” и съм благодарен на съдбата ми, че ме срещна с всички колеги. Попаднах в него благодарение на Деси Паунска, Милен Марчев и Жана Николова и беше много неочаквано за мен. Преди това бях сътрудник в други медии, “24 часа” беше съвсем нов вестник, но Валери Найденов, Венелина Гочева, Димитрана Александрова, Мила Гешакова са много важни хора, които са ме научили как се прави журналистика, как се присъства в тази професия”, разказва Георги Тошев.

За срещата с АВВА и Брайън Мей, защо е един неуспешен емигрант, как Индия го променя, страхува ли се от провалите и още истории от Георги Тошев слушайте в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни намерите като “24 часа podcast”.

  • Ключови думи:
X