Напишете дума/думи за търсене

Най-лесният начин да научим нов език

Източник: Еnvato

Нека първо да започнем с това, което може би всички си мислим, а именно, че ученето отнема твърде много време.

За съжаление, в едно денонощие имаме само 24 часа, а повечето от тях по презумпция отиват за сън, работа, почивка и забавление.

А какво става, ако трябва да открием и някакво допълнително време за обучение, което може да ни послужи за успешното развитие на кариерата, като например научаването на нов език?

Какво трябва да направим?

Как да оптимизираме своите само 24 часа, за да може да изпълняваме с лекота задълженията си, а в същото време успоредно с това да развиваме своите качества и умения?  

За да постигнем тази цел, трябва да намерим точно онзи специфичен метод, който може да ни позволи да прекарваме по-малко време в изучаване, като същевременно усвояваме същото количество информация. На пръв поглед това може да ни прозвучи сложно, но когато разберем същността на така нареченото интервално повторение (spaced repetition), ще разберем, че то може да ни е много полезно, особено когато искаме да усъвършенстваме знанията си по някой чужд език. 

Основите на този метод за изучаване започват от твърденията, че ако една нова за нас информация не се опреснява на даден период от време, то вероятността да не я запомним е твърде голяма. Ключовото при интервалното повторение, както може да се подразбере и от самото име е, че ние трябва да приложим много преговори на това, което точно искаме на научим, но цялото изучаване не трябва да бъде претоварващо и да се извършва всеки ден.

Според създателите на този метод за обучение така човек учи не само по-целенасочено, но и упражнява с високи темпове своята дългосрочна памет. За да си го представите най-лесно, по същия начин, вършейки задачите си всеки ден на работа и повтаряйки ги, ставаме все по-добри. Сякаш от само себе си, а всъщност е огромният положен труд и вложени усилия, които са подобрили знанията и уменията ни.

А за да ви улесним още повече и да спестим и от бюджета, не само от времето ви, ще ви споделим, че до края на ноември с приложението Lidl Plus и неговата много полезна секция “Партньори” може да откриете значително намаление от 70% за специално подготвено обучение в езикови училища “Интелект”, което използва именно метода за интервално повторение.

Intellect Word! е авторска програма за лингвистично развитие, която е основана на принципите на spaced repetition модела SuperMemo+, позволяваща ни да развием по успешен и лесен начин своите знания по чужди езици.

Но освен отстъпка за езикови училища “Интелект”, в секцията “Партньори” на Lidl Plus може да открием още и много други намаления за различни услуги и обекти - бензиностанции, аптеки, забавления и много други.

По този начин, с едно удобно приложение в джоба си, може както да развием своите качества, така и да получим редица намаления, приложими изцяло в нашето ежедневие.

  • Ключови думи:
X