Напишете дума/думи за търсене

Джуд Лоу е баща на 6 деца – от син актьор и дъщеря топмодел до бебе на 2 г.

Джуд Лоу

На 29 декември Джуд Лоу навърши 50 г., но зад гърба си вече има солидно биологично наследство. Чаровният светлоок британец е една от многодетните звезди на световното кино - има 6 деца от 4 жени. И макар да поддържа по-скоро мимолетни контакти с бившите си, за децата си актьорът винаги е на линия и самите те свидетелстват, че е образцов родител, на когото винаги може да се разчита за подкрепа. Холивудският красавец, превъплътил се в десетки запомнящи се образи на екрана, признава, че никога не пропуска да отдели време и грижи за своето многолюдно потомство.

Лоу, чието истинско име е Дейвид Джуд, (второто избрано от родителите му заради песента на “Бийтълс” - “Хей, Джуд”) става за първи път баща много млад според днешните стандарти – на едва на 25 г. С първата си съпруга Сейди Фрост, която е 7 г. по-възрастна от него, се запознава по време на снимките на филма “На пазар”, където е дебютът му в главна роля. Когато любовта между тях пламва, тя все още е омъжена, но слага край на брака си и двамата стават семейство през 1997 г. Синът им Рафърти се ражда година по-рано – през октомври 1996 г.

Днес младежът е изгряваща кинозвезда и по всеобщо мнение е одрал кожата на знаменития си баща, когото преди 18 г. сп. “Пийпъл” обяви за

най-красивия мъж на планетата

Младежът, който се изявява също и като диджей и е член на музикалната група “Оутер Стела Овърдрайв”, вече жъне успехи като изпълнител на главната роля в “Туист” – съвременна трактовка на класиката на Чарлз Дикенс “Оливър Туист”. Рафърти обяви в интервю за радио “Таймс” преди време как от дете е бил убеден, че е предопределен да бъде в светлините на прожекторите и от съвсем малък е искал да тръгне по стъпките на родителите си.

След раждането на Рафърти Сейди изпада в тежка следродилна депресия. Кризите се задълбочават все повече, колкото по-шеметно се развива кариерата на Джуд. Но освен славата на екрана, не след дълго се понася и славата му на съблазнител, на когото много малко жени могат да устоят. Въпреки че пукнатините в семейството се появяват доста рано, Джуд и Сейди имат още две деца – през 2000 г. се ражда дъщеря им Айрис, а две години по-късно и вторият им син Руди. Горе-долу по това време нещата между двамата съпрузи окончателно се късат и те се развеждат през 2003 г.

Последната година от брака им е съпроводена с много драми и скандали, Рафърти твърди, че макар да е бил едва на 7 г., не е позволил разводът на родителите му да го съкруши. “Умът ми беше съсредоточен в училището и приятелите, пък и не съм от хората, които се тюхкат”, казва младият мъж. Започнал с малки роли в късометражни филми, Рафърти Лоу търпеливо чакал точния момент, за да покаже какво може. И когато му предложили главната роля в “Туист”, всичко си дошло по местата. По време на снимките Лоу-син започва да излиза с певицата Рита Ора, която също има роля в лентата, но връзката им издържа само няколко месеца.

22-годишната дъщеря на актьора Айрис също има успешна кариера, но в друга област. Тя е модел, който

редовно дефилира на подиума за големи марки,

сред които “Бърбъри” и “Миу Миу”. Профилът ѝ в инстаграм има над половин милион последователи.

Айрис, чиято кръстница е топмоделът Кейт Мос, миналата година реши да обръсне главата си до голо, като обяви, че това е освобождаващ жест, а баща ѝ я подкрепил напълно. “Направи го, направи го сега, защото никога повече няма да се решиш”, казал Джуд. Айрис се смята за късметлийка с толкова разбиращ баща и твърди, че родителите ѝ никога не са ѝ оказвали натиск да влиза в развлекателната индустрия.

Третото дете на двойката – 20-годишният Руди, предпочита да стои повече в сянка. Когато е 9-годишен обаче, той също се появява в малка роля на екрана, но с майка си. Макар и не чак толкова успешен като сестра си, Руди също работи като модел и обикаля света.

Докато снима филма “Алфи” и все още тече разводът му със Сейди, актьорът се залюбва с колежката си Сиена Милър. Двойката се превръща в една от най-зорко следените от папараците. През 2004 г. Сиена се появява с годежен пръстен с огромен диамант и всички са убедени, че скоро ще дойде и предложението за брак. Но тогава гръмва грандиозен скандал – оказва се, че холивудският съблазнител е изневерил на Сиена с бавачката на децата си. На всичкото отгоре, усетила възможността да се прочуе, детегледачката разказва пред таблоидите надълго и нашироко колко пъти се е озовавала в леглото с работодателя си и колко съвършен любовник е той. Милър издържа още известно време до разкаялия се Джуд, но връзката върви към своя край.

След разрива номинираният два пъти за “Оскар” британец (веднъж през 1999 г. за “Талантливият господин Рипли” и втори път през 2003 г. за “Студената планина”) се впуска в серия мимолетни връзки, две от които обаче завършват с наследник.

13-годишната София се ражда след само две любовни нощи между актьора и модела Саманта Бърк. В началото Джуд не вярва, че е бащата и

иска тест за бащинство,

но когато се оказва, че момиченцето е негова плът и кръв, се съгласява веднага да го издържа до навършване на 18 г. Понастоящем София живее с майка си във Флорида и се вижда по веднъж годишно с известния си родител.

7-годишната Ада пък е от кратката връзка на звездата с певицата Катрин Хардинг, известна като Кет Кавели. Майка и дъщеря живеят в Лондон, а самата Кет описва бившия си като “невероятен баща – забавен и сладък”.

След като сключва втория си брак с психоложката Филипа Коан, Лоу, вече изглежда по-укротен в емоциите си спрямо нежния пол и сякаш е оставил дивите нощи зад гърба си. Когато през есента на 2020 г. се появи най-малкото му дете в разгара на пандемията, актьорът повече от година го наричаше само бебето, без да разкрива името и пола му. Според медиите то също е момиче.

“Това е нещо, което ме определя и ми носи огромна радост, а също много тревоги и драми, но ме кара да се чувствам жив повече от всичко друго”, казва Лоу, когато говори за шестте си деца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X