Напишете дума/думи за търсене

Малката Нина Николина играела футбол, вместо да ходи на солфеж (подкаст)

Нина Николина и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”.

Най-големият ужас на майка ми беше да съм неподготвена, понеже бях много несериозна и обичах да ритам футбол с момчетата навън. Въобще не ми се свиреше и не ми се ходеше на солфеж. Затова тя полагаше допълнителни усилия с мен.

С тези думи Нина Николина всъщност благодари на майка си, която е диригент, за труда и дисциплината, на които е научена, за да развие музикалния си талант.

За един концерт майка ѝ не успява да намери дете, което да изпее добре песента “Детство мое”, и решава да качи дъщеря си на сцената, която е само на три години. Днес, когато аз съм майка, оценявам какъв риск е поела, защото музикалното образование много ощетява. Ние учим основните предмети до осми клас. След това си отдаден изцяло на музиката и можеш да правиш само това, разказва певицата в подкаста “24 часа от живота”.

На 27 януари Нина Николина ще представи новия си концертен албум Jazz & Traditions vol.2. По думите ѝ концертът е различен от обичайното, защото представя цялостен разказ за традициите и душевността на българина. На сцената с нея ще са Калин Вельов - барабани и перкусии, Мартин Ташев - тромпет и вокал, Мирослав Турийски - клавишни, Таня Първанова - вокал.

Лесно ли е да се прави фолклор в съвременния ни свят, къде е границата в смесването на стиловете, защо избира пеенето пред диригентството и още от Нина Николина ще чуете днес в подкаста “24 часа от живота” в сайта 24chasa.bg и във всичките ни подкаст платформи. Търсете ни като “24 часа podcast”.

  • Ключови думи:
X