Напишете дума/думи за търсене

Времето не изтрива чувствата, то помага да ги поставим на мястото им

Времето няма да реши проблема ви, нито ще изтрие всички чувства, които изпитвате. Това също няма да накара другите да забравят случилото се.

Времето само ви помага да поставите нещата на мястото им, превръщайки ви в главния герой на вашата житейска история.
Сигурно сте чели Мигел де Сервантес, който казва, че времето предлага сладки начини за излизане от горчиви ситуации. Тогава защо не погледнем на него като на инструмент за промяна. В неблагоприятни ситуации може да се отклоним от курса, но с течение на дните отново започваме да се надяваме на емоционален мир.

"Времето е твърде бавно за тези, които чакат, твърде бързо за тези, които се страхуват, твърде дълго за тези, които скърбят, твърде кратко за тези, които се радват, но за тези, които обичат, времето е вечност."
Уилям Шекспир

Вие сте главният герой на вашата история
Аржентинският гений Борхес твърди, че времето е може би най-добрият възможен разказвач на истории, защото то оформя живота ни въз основа на чувствата, които възникват в нас във всеки един момент, и ни оформя като хора. В това произведение на изкуството ние сме главният герой.

Ние сме много благодарни за раменете на близките ни хора, на които може да се облегнем, когато имаме нужда, но другите не могат да живеят живота ни вместо нас.

Всяко нещо на мястото си и място за всяко нещо
С времето вие не изтривате това, което сте чувствали или чувствате. Тези емоции са като татуировка, с която ще трябва да живеете. Но вие също ще трябва да намерите място за тях.
С времето всяко нещо намира своето място в сърцето и в паметта ви, остава във вас, но преобразено. Въпреки болката, която изпитвате, ако докоснете това място, то вече не ви парализира. По-скоро ви напомня колко много сте научили.

Така разбирате, че няма съмнение, че това място, където сега се намират болезнени неща, е правилното. Да, утрото ще дойде и няма да сте забравили тръпките, независимо дали са добри или лоши.

Те няма да продължават да ви нараняват, ако простите на околните, а в някои случаи и на себе си. В такъв случай това ще бъде нов житейски урок и истинският герой ще бъдете вие, а не времето.


Времето ви учи да цените нещата
Ако има нещо, което времето прави, то е да ни помага да отворим очите си, да свалим превръзките на очите си и да оценим настоящето.

В него животът ни дава нови преживявания, други взаимоотношения, за които да се грижим и ценим, различни хора и цели, които се нуждаят от нас.

„С времето научаваш, че животът е тук и сега и колкото и планове да имаш, утре не съществува, нито вчера.“
Вероника Шофстол

Плановете нямат значение, ако не предприемем действия, за да ги осъществим. Няма да се почувстваме по-добре, ако не използваме вътрешната си сила. Защото времето може да помогне, но не и ако оставим цялата работа на времето.
В крайна сметка времето ще ви научи да живеете живота днес, а не вчера или утре.

Човекът, който си тръгна, защото искаше, вече не е тук. Човекът, който си тръгна, въпреки че не искаше, е тук. Човекът, който не си е отишъл, иска да сме тук.

И ако забравим всичко това, животът ни може просто да мине покрай нас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X