Напишете дума/думи за търсене

Какво правят позитивните хора, за да се отърват от негативната енергия

Заобиколени сме от негативна енергия почти навсякъде, където отидем. Хората винаги се оплакват, правят неща, за да наранят себе си и другите, или се опитват да понижат духа със своята критика и ограничителни аргументи. Но някои индивиди са в състояние да поддържат оптимизъм дори в най-токсичната среда. Какво правят позитивните хора, за да избягат от негативната енергия, която ги заобикаля?

"Енергията на ума е същността на живота."
Бенджамин Франклин

Отрицателната енергия може да се разпространи и да повлияе на вашите мисли и действия. Избягването на източници на отрицателна енергия е от съществено значение, ако искате да успеете. Всеки може да бъде засегнат от негативни емоции, но единствените, които могат да ги отблъснат, са хората, които са се научили как да се справят с тях.

Как става това?

Позитивните хора създават щастие отвътре
Те не търсят щастието във външните стимули. Когато търсите щастието извън вас, настроението ви пада, тъй като външният стимул изчезва. Това създава несигурност и пристрастяване.

Вместо това позитивните хора търсят вътрешни източници на положителна енергия. По този начин тяхното състояние на щастие не зависи толкова от външната ситуация, колкото от начина, по който се изправят пред ситуацията. Тяхното осъзнаване им позволява да филтрират негативната енергия чрез търсенето на вътрешен мир.

Позитивните хора избягват негативните
Това може да е едно от най-важните неща, които човек може да направи, за да поддържа положителна енергия. Има една популярна поговорка, която гласи: „Който избягва случайността, избягва опасността“. Е, нещо подобно се случва и с позитивните хора. Когато избягвате токсични хора, няма риск да бъдете заразени от тях.

Проблемът е, че изисква силни страни, които невинаги притежаваме: смелост и решителност. Необходима е много смелост, за да избягваме негативните хора, особено защото тези, които ни влияят най-много, обикновено са важните хора в живота ни, което може да включва дори личности, които наистина обичаме.

Но избягването на токсични хора има повече предимства, отколкото недостатъци, защото, когато решите да сте с тях, вие го правите свободно, със заредени батерии и подсилен защитен щит. Когато вземете решението, вие имате контрола. Това е страхотно оръжие.


Позитивните хора вярват в себе си
Едно от най-токсичните и негативни товари, с които всички ние се сблъскваме, е негативността на хората, които не ни вярват, които ни критикуват или се опитват да ни ограничат, които проектират своята некомпетентност и разочарование върху нас.

Позитивните хора са наясно, че техният успех зависи от вярата в себе си, въпреки че никой друг не го прави. В крайна сметка всеки сам е отговорен за живота си.

„Нашите вярвания за това какви сме и какви може да бъдем точно определят какви може да бъдем.“
Антъни Робинс

Позитивните хора спортуват и са в контакт с природата
Физическите упражнения насърчават отделянето на ендорфини - хормоните, отговорни за това да се чувствате добре. Упражненията също помагат за справяне със стреса и повишават самочувствието. Всичко това поражда коктейл от оптимизъм и положителна енергия, който ви помага да останете силни пред възможни вълни от външна негативност.

Освен това положителните хора са в редовен контакт с природата и прекарват време на чист въздух. Това благоприятства релаксацията, интроспекцията и самосъзнанието.

Позитивните хора приемат провала и поемат отговорност
Те приемат провала, защото знаят, че това е единственият начин да се учат и да растат. Разбират негативните емоции, които неуспехът провокира, но не се тъпчат с тях. Вместо това те се възстановяват и продължават напред.

Освен това позитивните хора винаги поемат отговорност за случващото се в живота им и не се опитват да обвиняват другите, за да оправдаят грешките си. Тези индивиди се фокусират върху това, което могат да подобрят и анализират случилото се, за да могат да го направят по-добре следващия път.

Позитивните хора не се нуждаят от чуждо одобрение
Зависимостта от чуждото мнение ви прави уязвими, лесно манипулируеми, зависими и дори пристрастени. Позитивните хора знаят това и са наясно, че е невъзможно да се угоди на всички. Ето защо те не търсят чуждо одобрение. По-скоро действат според собствения си набор от ценности.

Вслушват се в мнението на другите, но не им позволяват да ги засягат повече от това, което смятат за полезно за израстването си. Освен това знаят как да бъдат благодарни за градивната критика и да се справят с онези, които се опитват да ги унищожат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X