Напишете дума/думи за търсене

С вашия идеален партньор ли сте? Направете този тест

Един от най-красивите цитати за любовта принадлежи на великия Пабло Неруда: "С една целувка ще разбереш всичко, което съм премълчал."

Мислиш ли, че има някого в живота ти, който заслужава да се кажат такива думи за него? Ако отговорът е да, днес ще направим лесен тест, за да определим дали сте с идеалния си партньор.
Без да навлизаме в конкретните причини, ясно е, че повечето хора са склонни да имат половинка. Това обаче невинаги е най-доброто решение. Някои индивиди не познават себе си достатъчно добре, а други намират партньор само за да не се чувстват сами. Рано или късно всички тези връзки завършват с корабокрушение.

С течение на времето неадекватните взаимоотношения се превръщат в неприятни състояния на самота, болка, неразбиране и страдание. Това невинаги е лесно за смилане.

Поради тази причина Борха Виласека - експерт по личностно развитие, ни кани да направим този тест за съвместимост. Той ще ни предостави страхотна информация за нашия афинитет към човек или партньор.

Легло
Първият фактор е свързан с физическата съвместимост. В този основен, инстинктивен компонент трябва да помислим какви реакции се произвеждат в мозъка по време на сексуална възбуда.
Но не може да спрем само на първоначалните усещания. Важно е желанието да продължи във времето. Следователно е необходимо да се анализира качеството и количеството на всеки сексуален контакт, за да се знае дали има истинска химия.

"Никога не забравяйте, че първата целувка не се дава с устата, а с очите."


Сърце
Вторият фактор е свързан с емоционалната съвместимост. В този случай това се комуникира с привързаността във връзката. Ако имаме тясна комуникация с човека до нас и самото му присъствие озарява деня ни, имаме добри отношения. След време все още се наслаждаваме на неговото мълчание и прегръдки, на миризмата и докосването му.

Глава
Третият фактор е свързан с интелектуалната съвместимост. Това не означава, че трябва да мислим еднакво, а просто да се разбираме. В действителност стабилните взаимоотношения имат своята основа върху приятелството, което се основава на доверие.

Нашият партньор трябва да е човек, с когото може да споделяме щастливи моменти, да изразяваме съжаление и да имаме общи грижи и интереси. Невинаги е нужно да сме съгласни, но е необходимо да имаме някакъв афинитет към определени теми и вкусове.

"Любовта е не само желание, но и разбиране."
Франсоаз Саган

Съзнание
Не на последно място е духовната съвместимост. Как гледаме на съществуването си? Имаме ли мечти и стремежи? Накъде са насочени целите ни? Ясно е, че идеалният партньор трябва да върви в същата посока като нас. За това е важно да споделяме мотивации, нужди и общо разбиране за съвместно съществуване и личностно израстване.

В заключение, основната съставка в една връзка трябва да бъде любовта.
Освен това този тест за съвместимост може да бъде полезен, за да научим за всички други аспекти, които управляват връзката. Ако положително се идентифицираме с всички тях, вероятно сме с идеалния партньор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X