Напишете дума/думи за търсене

Защо не трябва да мием лицето си преди баня

Измиването на лицето под душа може да изглежда удобно, но прекалено горещата вода може да изсуши кожата и да причини обриви.

Освен това измиването на лицето преди душ също не е най-добрата идея, защото продуктите за коса могат да се стекат върху кожата на лицето. По-добре е да я почистите, след като сте приключили с хигиенизирането на останалата част от тялото, защото може да причини няколко неудобства.

1. Може да запуши порите
Изборът на правилните продукти за грижа за косата помага на вашите кичури да изглеждат прекрасни, но е почти невъзможно да измиете косата си с шампоан и да избегнете стичането на част от продукта по лицето. Много продукти за грижа за косата съдържат съставки, които правят чудеса с нея, но могат да повлияят негативно на кожата. Например маслата помагат за хидратирането на косата, но след като те намерят път към кожата ви, може да причинят запушени пори и акне.

2. Може да раздразни кожата
Вероятно дори не може да си представите да почиствате лицето си с шампоан, но точно това се случва, когато измиете косата си под душа. Продуктите за коса влизат в контакт с кожата ви, когато изплаквате косата, а много изкуствени съставки в шампоана ви може да предизвикат реакция на кожата.

3. Може да направи кожата чувствителна
Кожа, която е по-реактивна от обикновено, може лесно да бъде раздразнена от козметични продукти, от слънце или вятър. Твърде чувствителната кожа може бързо да се зачерви и да почувствате сърбеж и дискомфорт.

4. Може да причини акне
Много съставки в шампоаните и балсамите са невероятни за вашата коса, но могат да предизвикат акне. По-добре е измиете лицето си като последна стъпка в рутината си под душа, за да сте сигурни, че върху кожата ви няма остатъци от никакви козметични продукти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X