Напишете дума/думи за търсене

Тя застана до Вергов в този сложен момент, а Диана Димитрова иска да го съди

Юлиан Вергов

Медийният скандал около актрисата Диана Димитрова и обвиненията ѝ във физическо насилие от страна на колега, днес се разгоря с нова сила. Теодора Духовникова - колега и добра приятелка на актьора Юлиан Вергов, за когото се подозираше, че Диана говори, публикува на страницата си във Facebook изявление, с което му оказва подкрепа в този сложен момент от живота и кариерата му.

ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА
ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА

"За всички, които знаеха истината - тези месеци не бяха леки - написа Духовникова. - По принцип във всеки медиен скандал най-яростно и най-шумно се изказват онези, които знаят малко или нищо (това, между другото, важи за всички настоящи медийни скандали). Онези, които знаят, винаги са по-внимателни и мълчаливи, защото във всеки такъв скандал са заровени грозни факти, които нормалните и деликатни хора се притесняват да изваждат на показ.
Безумно и безобразно беше това, което се причини на Юлиан и на близките му.

Грозна история. Надявам се, тя да върви към края си и да не попречи на всички онези жени, реални жертви на насилие, които имат нужда да ги чуем и да им помогнем.

Ето официалното изявление на Юлиан Вергов:

“Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала “Откраднат живот”. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала.

Юлиан Вергов и Диана Димитрова
Юлиан Вергов и Диана Димитрова

Поводът беше забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесетгодишното си дете. Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна.
Всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец.
Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец.

Тогава единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна беше, за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам всичко, което щеше да последва. А за да предпазваш или защитаваш някого, когото обичаш, понякога се налага да изтърпяваш неща, които са свързани с неправда или оскърбление. С лъжи. Макар да ти идва да крещиш.


И сега искам да кажа нещо много важно:
Психическият тормоз Е насилие.
Набеждаването на невинен човек Е насилие.
Лъжливите новини СА насилие.
Злонамереното уронване на авторитета (на когото и да било) Е насилие.
Клеветата Е насилие.
Внушенията без споменаване на име СА насилие
Всяка заплаха над детето ти Е насилие.
Задължително е да сме непримирими към насилието, и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден.

Видно е как всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени. Дадох си сметка, че известността е много уязвима позиция и с нея върви големият риск - да се намери някой недобронамерен, който да използва твоята известност за недобри цели. При злоупотреба с името на популярна личност лъжата се предава мълниеносно навсякъде, с огромна скорост и периметър на разпространение. Пораженията от нея са огромни, а излъганите - стотици хиляди. Защото това е цената на популярността. И за добро, и за лошо."

На изявлението на Юлиан Вергов Диана Димитрова отвърна с предупреждение, че иска да го съди за клевета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X